nieuwleusen maakt zich op voor koninginnemarkt

Op zaterdag 19 september organiseert werkgroep Koninginnemarkt voor de zestiende keer de Koninginnemarkt. Dit gebeurt bij de Grote Kerk en op het plein van museum Palthehof in Nieuwleusen. Deze gezellige en gevarieerde markt wordt gehouden om geld bijeen te brengen voor goede doelen in Oekraïne.

Deze goede doelen bevinden zich in het plaatsje Beregovo, waar ook de Stichting Oekraïne Nieuwleusen actief is. De oorlog in Oekraïne maakt het voor een groot deel van de bevolking steeds moeilijker en soms onmogelijk om rond te komen. Eten, drinken en gas zijn behoorlijk duurder geworden.

Programma

De Koninginnemarkt heeft ook dit jaar weer een gevarieerd programma. Er wordt een rommelmarkt gehouden, er zijn oude ambachten en kinderen kunnen zich vermaken op het springkussen en zich laten schminken. Het muizenspel is van zolder gehaald en met het knuffelhuis is er dit jaar een speciale kinderverloting.

Wie trek krijgt kan terecht bij de oliebollenkraam of bij de kraampjes met knieperties en andere huisgebakken lekkernijen. Wie inspiratie op wil doen voor een leuke hobby loopt over de hobby-/kunstmarkt. Ook dit jaar wordt er een Rad van avontuur georganiseerd en zal er weer een grote verloting gehouden worden met leuke prijzen.

Terras

Op het terras, waar je kunt genieten van bruine bonen met spek en stroop, worden de hele dag optredens verzorgd door onder andere de Oekraïense zang- en dansgroep Roesalka uit Hengelo. Op de steppen van Oekraïne woonden vroeger de Kozakken. Zij waren vrijbuiters. Uitbundige, gepassioneerde mensen met een levendige en kleurrijke cultuur. Roesalka brengt in authentieke kostuums liederen ten gehore van dit trotse volk.

Tevens brengen Aalt en Anja Westerman hun liedjes ten gehore. Ook zijn er ’s middags optredens van de Folkloristische Volksdansvereniging Nieuwleusen. Zij laten de bezoekers op ongedwongen wijze kennismaken met de oud-Hollandse volksdans.

De markt duurt van 10.00 uur tot 16.00 uur en vindt plaats bij de Grote Kerk en op het plein van museum Palthehof in Nieuwleusen. Het museum is deze dag geopend. Op het grasveld naast het museum Palthehof presenteert dit jaar dans- en sportcentrum Helios zich. Kijk voor meer informatie op www.koninginnemarkt-nieuwleusen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.