nieuw seizoen landgoedconcerten in vilsteren

Op zondag 27 september start in Vilsteren de nieuwe serie landgoedconcerten met een optreden van het Khachaturian Ensemble (piano, viool en klarinet) uit Amsterdam. De drie jonge musici spelen muziek van Bartók, Milhaud, Manukyan en Arutiunian. Het concert begint om 15.00 uur in het landgoedcentrum en de toegang is €10,00. Voor jongeren tot en met 18 jaar is het concert gratis.

Het Khachaturian Ensemble is in 2014 in Amsterdam opgericht en bestaat uit zes conservatoriumstudenten, afkomstig uit verschillende landen. De meesten volgen momenteel een masteropleiding aan het conservatorium van Amsterdam. Onlangs nog was dit ensemble te horen in de kleine zaal van het Concertgebouw tijdens de Uitmarkt 2015. Meer informatie over de leden van het ensemble is te vinden op www.khachaturianensemble.com.

Musici

Het is heel bijzonder dat drie leden van het ensemble naar Vilsteren komen voor een optreden in het sfeervolle landgoedcentrum. Lilit Poghosyan Grigoryants uit Armenië (viool), Alejandro Peiteado Brea uit Spanje (klarinet) en Nikita Kuklin uit Rusland (piano) zullen daar composities spelen van Béla Bartók (1881-1945), Darius Milhaud (1892-1974), Edward Manukyan (1981-) en Alexander Arutiunian (1920-2012). Het is een unieke kans om een concert van dit internationale ensemble in Vilsteren mee te kunnen maken.

Dit concert maakt deel uit van een serie van zeven landgoedconcerten in de periode van september tot en met maart 2016. Voorafgaand aan het concert kan je een wandeling maken over het landgoed. Wandelroutes zijn te vinden bij de toegang van het landgoedcentrum aan de Vilsterse Allee 1d in Vilsteren. Het landgoedcentrum is vanaf 14.30 uur geopend. Na afloop van het concert is er nog een gezellige nazit met een drankje bij het knapperende haardvuur.

Het volgende landgoedconcert is op zondag 25 oktober om 15.00 uur in de Willibrorduskerk in Vilsteren. Dan treedt het Sweelinck Kamerkoor uit Amsterdam op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.