Home / archiefcentraal / marc jan ahne stapt op als burgemeester

marc jan ahne stapt op als burgemeester

Burgemeester Marc-Jan Ahne stapt op als burgemeester van Ommen. Reden van zijn vertrek is een onderzoek dat rijksrecherche heeft ingesteld naar zijn integriteit. In Ommen doen al enkele weken de verhalen de ronde over vermeende gelddiefstal bij een kledingzaak.

Toen Ahne (42) onlangs door Vechtdal Centraal werd benaderd over deze geruchten ontkende hij stellig. Wel gaf de burgmeester aan de verhalen ongelofelijk vervelend te vinden. Ahne vermoedde dat mensen in Ommen zijn imago doelbewust willen beschadigen en haalde daarbij andere geruchten aan rondom zijn persoon. Zo berust volgens Ahne ook het verhaal dat hij zich regelmatig bezighoudt met partnerruil, op onzin.

Onderzoek
Justitie bevestigt dat het een onderzoek instelt en de provincie Overijssel laat weten dat de ontslagaanvraag is ingediend bij de Commissaris van de Koning, Ank Bijleveld.

Half augustus zou de diefstal bij een kledingzaak in Ommen hebben plaatsgevonden. Toen Vechtdal Centraal hem dit verhaal voorlegde, was het verzoek van Ahne om er niet over te publiceren, met daarbij de boodschap dat hij in dat geval een rechtszaak tegen Vechtdal Centraal zou beginnen. Hij zou die volgens hem hoe dan ook winnen en een grote schadeclaim zou volgen. Omdat betrokkenen niets van het verhaal wilden bevestigen, heeft Vechtdal Centraal er destijds niet over gepubliceerd.

Verfkwasten
In 2012 raakte Ahne ook al in opspraak, destijds in zijn functie als wethouder van Deventer. Hij liep toen een bouwmarkt uit met verfkwasten in zijn zak, zonder die betaald te hebben. Hiervoor heeft Ahne geen straf gekregen.

[tweetwidget type=”single” query=”646540966871048194″ height=”0″ limit=”1″ autoscroll=”0″]CDK: Commissaris van de Koning

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.