lokale cultuurgids gelanceerd

De cultuurgids bevat een online overzicht van de vele (amateur)kunstaanbieders die gemeente Hardenberg rijk is. Van muziekvereniging tot schilderatelier. Van zangkoor tot dansgroep. Van toneelvereniging tot muziekles. De bezoeker kan via een navigatiemenu op twee manieren het lokale (amateur)kunstaanbod vinden. Er kan gezocht worden binnen een (amateur)kunstdiscipline: muziek, beeldend, dans, toneel & musical, literair, cultureel erfgoed. Of op basis van een plattegrond van de een wijk of dorp.

Gegevens

De lokale gids is ontwikkeld door Cultuurkoepel Vechtdal in samenwerking met de ICT van Bibliotheek Hardenberg. Via een online formulier op de website kunnen (amateur)kunstaanbieders hun gegevens doorgeven, waarna deze door de bibliotheek verwerkt zullen worden. Er staan reeds veel gegevens in, maar (amateur)kunstaanbieders die zich nog niet getoond zien op de site, kunnen op een eenvoudige wijze hun gegevens in de gids achterlaten en/of wijzigingen doorgeven.

Cultuurkoepel meent met deze online cultuurgids de lokale (amateur)kunstaanbieders goed vindbaar te maken voor geïnteresseerden en hiermee te voorzien in een lokale behoefte die werd gesignaleerd. “Het culturele aanbod in gemeente Hardenberg is groot, maar wordt vaak ervaren als versnipperd en diffuus. Waar kan mijn kind op muziekles of toneelles, bij welke kunstenaars kan ik een schildercursus volgen, ik zoek een oefenruimte, is er een koor in mijn buurt?, het zijn vragen die wij vaak ontvangen. Met de online cultuurgids wordt het eenvoudiger om je te oriënteren binnen het lokale (amateur)kunstaanbod”.

Actueel

Deze digitale gids kan bovendien meer actuele en specialistische gegevens bevatten over aanbieders, dan de vermeldingen in een papieren gemeentegids.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.