lemele in schijnwerpers op monumentendag

Maar er was nog veel meer te doen. De muziekvereniging Kunst na Arbeid zorgde voor een muzikale noot en gelegenheidskoor De Bargzangers verhoogde sfeer met het zingen van liedjes. De Historische Vereniging uit Ommen was present met een (mode)show van kleding uit de vijftiger en zestiger jaren. Ook werden op het buitenplein oude ambachten gedemonstreerd.

Bezienswaardigheden

In totaal 275 deelnemers gingen lopend, fietsend of met de auto op pad om de uitgestippelde route af te leggen door de omgeving van Lemele met onderweg bezienswaardigheden, zoals de schaapskudde, de Oude Lucashoeve, de schaapskooi, de voormalige Tichelarij en een collectie rijdende monumenten in de vorm van twintig oude Saab auto’s, bij elkaar gebracht in een schuur.

Burgemeester Marc-Jan Ahne opende de dag samen met plaatselijke geschiedschrijver Gerrit Warmink. Zij deden dat met het hijsen van de Open Monumentendagvlag op het pleintje voor de kerk met muzikale begeleiding van Kunst na Arbeid. Riet Vosjan, voorzitter van de organiserende Stichting Open Monumentendag Ommen, zei na afloop dik tevreden zijn met de publieke belangstelling.

De Open Monumentendag werd dit jaar voor de 29ste georganiseerd, met elk jaar een ander thema. Dit keer was dat Kunst en Ambacht. De leerlingen van groep 6, 7 en 8 maakten een dag eerder al kennis met de Open Monumentendag. Zij waren te gast in de Saab expositieruimte van Gerrit Jan Hallink om kennis te maken met monumenten op wielen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.