Home / archiefcentraal / lemele geeft visitekaartje af bij debuut

lemele geeft visitekaartje af bij debuut

Lemele heeft een punt overgehouden aan het debuut in de Derde klasse. Op bezoek bij DES in Nijverdal eindigde het zaterdagmiddag in 2-2. De club stuurde ons het volgende verslag:

“Sportpark Gagelman in Nijverdal leverde zaterdag het fraaie decor van de rentree van Lemele in de derde klasse. Het sfeervolle, met fraaie bomen omzoomde, sportcomplex maakte de start van het seizoen 2015/2016 zeer aangenaam. Na de forse nederlagen tegen OZC en Den Ham, in de beker, was het de vraag in hoeverre trainer Klaas Mijnheer het team tegen DES weer op de rails zou kunnen krijgen.

Het antwoord hierop werd snel duidelijk want in de eerste tien minuten van de wedstrijd liet het zien dat het niet de Calimero rol op zich wil nemen. Er werd goed vooruit verdedigd waardoor DES moeilijk in het ritme kon komen. De duels werden gretig ingezet waaruit bleek dat het voor de winst wilde gaan. Al na vijf minuten kreeg Robin Visscher een aardige kans maar hij raakte de bal verkeerd. Hierna nam DES meer het heft in handen en drong het Lemele steeds verder terug. Een paar strakke voorzetten werden net gemist en Daniel Kampman hield met kunst een vliegwerk het doel nog schoon. In het laatste deel van de tweede helft hielden de ploegen elkaar goed in evenwicht.

Openingsgoal

Kort na de aftrap na rust opende DES de score. Een slecht weggewerkte bal viel voor de voeten van Pieter Rozema die hard inschoot. De bal werd nog getoucheerd en veranderde van richting waardoor keeper Ruan Weelink het nakijken had, 1-0. Lemele was enigszins aangeslagen door deze goal maar probeerde toch weer het opportunisme op te pakken. Dit werd in de 62e minuut beloond met een treffer van Henri ten Kleij, die een goed terug gekopte bal van Robin Visscher, uit een corner, bij de tweede paal binnen kon koppen, 1-1.

DES probeerde rustig op te bouwen maar ook nu werd dit meestal in de kiem gesmoord door het agressief storende Lemele. In de 88e minuut glipte dezelfde Rozema echter wel door de defensie na een mooie steekpass. Hij schoot onberispelijk hard binnen, 2-1. Voor Lemele restte nu maar een ding: alles of niets! Het drong DES ver terug in de verdediging en dwong op het laatst nog een corner af. De voorzet van Remon Kleinlugtenbeld belandde binnen de vijf meter. De keeper bleef angstvallig op de doellijn staan waardoor Jeroen Talen laag koppend de bal over de lijn kon werken, 2-2. Dit tot grote vreugde van de talrijke meegereisde supporters uit Lemele.

Opsteker

Het Lemeler kampioensteam van vorig jaar heeft deze middag laten zien dat het niet veel onder deed voor de gerenommeerde derde klasser DES Nijverdal, getraind door ons oud eerste speler Harry Warmelink. Voor het team en de hele vereniging zal dit een opsteker zijn voor de eerste thuiswedstrijd, volgende week zaterdag, op het splinternieuwe kunstgras van Sportpark Zandeinde tegen Blauw-Wit ’66 uit Holten.

Opstelling: R. Weelink, W. te Winkel, H. ten Kleij, J. Talen, J. Willems (M. de Lange), T. van Leusen (S. Kleinlugtenbeld), D. Kampman, R. Schoenmaker, R. Visscher, T. Woudsma, R. Kleinlugtenbeld.”

Lees ook

Voetbal regio Ommen

KOEKANGE – Halverwege het binnenpad dat van Balkbrug naar Havelte kronkelt, ligt Koekange. En net …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.