Home / archiefcentraal / lemele doet mee aan weekend van het varken

lemele doet mee aan weekend van het varken

Op zaterdag 12 en zondag 13 september kan iedereen bij 35 varkensbedrijven in heel Nederland varkens kijken en zelf ontdekken hoe varkens leven. In Lemele is iedereen welkom bij Aan ‘t Zandeinde Kijk-, doe- en zorgboerderij. Daar geven Anneke Jeeninga en Gerdy Haselhorst-Bloten uitleg over de Nederlandse varkenshouderij en organiseren ze allerlei leuke activiteiten op hun erf. Je bent hier op zaterdag 12 september welkom van 11.00 tot 16.00 uur.

In Lemele leven 50 moedervarkens die ieder een paar maal per jaar een nestje jonge biggen krijgen. Vanachter glas kan je de dieren goed bekijken. Aan ’t Zandeinde is een kleine boerderij waar de dieren dezelfde verzorging krijgen als op andere boerderijen. Van maandag tot en met zaterdag is op deze boerderij een groep hulpboeren aanwezig die als dagbesteding helpen met het verzorgen van de dieren. Tijdens de open dag wordt uitleg gegeven over de varkenshouderij. Er zijn leuke spellen voor de kinderen en biggen om te knuffelen.

Het Weekend van het Varken bij Aan ‘t Zandeinde aan Zandeinde 1 in Lemele is gratis te bezoeken op zaterdag 12 september van 11.00 tot 16.00 uur. De open dag bij deze varkenshouderij is bovendien onderdeel van de fiets- en autoroute ter gelegenheid van de Open Monumentendag in Ommen die dit jaar haar schijnwerpers richt op het thema Kunst en Ambacht in Lemele.

Het hele jaar door kan je elke dag gratis en zonder afspraak naar de varkens kijken op deze boerderij en in één van de 25 speciale zichtstallen in Nederland. De adressen en openingstijden van deze zichtstallen vind je op www.stapindestal.nl. Je vind daar ook de adressen en openingstijden van alle andere varkenshouders die meedoen aan het Weekend van het Varken.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.