leer tekenen en schilderen in ommen

Vanaf 21 september kan je in Ommen mooie teken- en schildercursussen volgen. De cursussen worden gegeven bij Creabest aan de Bermerstraat door kunstenaars met veel ervaring.

Op maandagavond geeft Marcel Goossen een cursus schilderen, waarbij cursisten zelf kiezen of ze met acryl of olieverf aan de slag gaan. De inhoud van de cursus wordt afgestemd op het niveau en de wensen van de cursist. Er is ruimte voor zowel figuratieve (portret, landschap, stilleven) als abstracte benaderingen.

Leren van en met elkaar

De lessen draaien om leren met en van elkaar, waarbij Marcel natuurlijk ook werk van verschillende kunstenaars laat zien en uitleg geeft over verschillende technieken. Marcel Goossen werkt al lange tijd als beeldend kunstenaar en heeft een ruime ervaring met les geven.

Op dinsdagavond 22 september start de cursus aquarelleren door Theo Navest. Tijdens deze cursus wordt er gewerkt met aquarelverf, aquarelpotloden en/of aquarelkrijt. Ook hierbij is plek voor beginners en gevorderden. Theo leert je technieken, maar begeleidt je ook tijdens je werk. Ook hier wordt geleerd van en met elkaar. Theo Navest werkt als beeldend kunstenaar en geeft al meer dan tien jaar les in verschillende kunstzinnige disciplines.

Stillevens en portretten

Op woensdagavond staan vanaf 23 september twee lessenseries tekenen gepland, één voor beginners en één voor gevorderden. De lessen worden gegeven door Jan van Doornspeek, illustrator en tekenaar. Ook hij heeft ervaring met het geven van deze lessen. De lesseries bestaan uit twee blokken van vijf lessen. Het eerste blok behandelt stilleven, de lessen in het tweede blok gaan over portrettekenen. Natuurlijk wordt uitleg gegeven over perspectief, kleurgebruik en verschillende tekentechnieken.

Meer informatie over deze cursussen vind je op www.creabest.nl. Opgave kan ook via de site of in de winkel van Creabest.