Home / archiefcentraal / kom in actie als zorgvrijwilliger

kom in actie als zorgvrijwilliger

Samen koffie drinken, een gesprekje voeren, een eindje wandelen of fietsen. Voor mensen met een psychisch probleem als bijvoorbeeld een depressie, angststoornis of traumaverwerking is het erg belangrijk dat er zorgvrijwilligers zijn die samen met hen een activiteit willen oppakken.

Mensen met deze problemen hebben behoefte aan een steuntje in de rug, iemand die hen op andere gedachten kan brengen. Voor hen kan dat net het steuntje zijn om die dag wél het huis uit te komen. De Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel, voor mantelzorgers en vrijwilligerszorg, is regelmatig op zoek naar zorgvrijwilligers in onder andere de gemeenten Dalfsen en Ommen, die tijd vrij willen maken voor hun medemens. Ben jij zo’n betrokken man of vrouw die graag iets voor een ander wil betekenen? Meld je aan!

Als zorgvrijwilliger krijg je een basiscursus aangeboden en word je begeleid door een zorgcoördinator. Er wordt zorgvuldig op gelet dat je in een situatie wordt geplaatst die bij jou past. Vrijwilligerswerk is; een medemens helpen, leuk voor jezelf en staat goed op je cv.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met de Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel via 0548-638830 of info@vrijwilligethuiszorg.nl. Kijk ook eens op www.vrijwilligethuiszorg.nl.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.