Home / archiefcentraal / jongerenatelier art now weer van start

jongerenatelier art now weer van start

Vorig seizoen zijn Corine Aalvanger en Ingeborg Honer gestart met het jongerenatelier Art Now in Ommen. De jongeren waren erg enthousiast en er zijn mooie werkstukken en stopmotion filmpjes gemaakt. Voor het seizoen 2015/2016 willen ze daarom graag verder gaan met het jongerenatelier. De jongeren krijgen een gevarieerd programma aangeboden, waarin verschillende technieken en kunstenaars aan bod komen. Er is voor gekozen om onder andere te werken met gastdocenten. Op die manier krijgen de jongeren een breed aanbod van verschillende kunstenaars.

Op vrijdagavond 18 september start het seizoen met een excursie en rondleiding bij beeldentuin Witharen. Thea Dijkema zal dan een rondleiding verzorgen in de beeldentuin en van alles vertellen over de kunstwerken die in en om de tuin staan. Daarnaast zal een aantal docenten een toelichting geven over het programma van dit jaar, eventueel kan deze avond gebruikt worden voor kennismaking met de docenten, als je nog niet zeker weet of het wat voor je is. Wel graag vooraf aanmelden voor deze kennismaking. Op 2 oktober staat de eerste les op het programma.

Gastdocenten

De gastdocenten reageerden direct enthousiast en vinden het allemaal leuk om aan een jong publiek les te geven en te vertellen over hun werk en technieken. Azat Malikov vertelt over zijn schildertechniek en het lesgeven in techniek en materialen. Thea Dijkema verzorgt een aantal lessen over het maken van keramiek en glazuren. Babette Duinkerk laat de jeugd kennis maken met het werken met gemengde technieken op een doek (mixed media). Ook Hester Jans heeft haar medewerking toegezegd, zij zal de jongeren laten kennismaken met het aquarelschilderen.

Corine Aalvanger gaat aan de slag gaan met potretfotografie en Ingeborg leert hoe je met vilt ruimtelijke werkstukken kunt maken, zoals een handpop, hoed of vaas. Andere onderdelen die aan bod komen zijn het pimpen van kleding en het ruimtelijk werken met verschillende technieken. Ook zal er nog een excursie naar een museum gepland worden.

Aanmelden

Naast het creatief bezig zijn is gezelligheid en ontmoeting ook belangrijk. Hoe kan je nu leuker je schoolweek afsluiten en even je hoofd leegmaken? Lekker samen met leeftijdsgenoten met je handen aan de slag. De leeftijd voor deelname is van 10 tot en met 15 jaar en ook jongens zijn van harte welkom. In totaal worden 22 lessen aangeboden op de vrijdagavond, van 19.00 tot 20.30, tussen 18 september en 15 april Voor en tijdens de schoolvakanties zijn er geen lessen. De locatie zal wisselen in en rondom Ommen. Kijk voor meer informatie en aanmelding op www.jongerenatelierartnow.nl of neem contact op met info@bodyflower.nl of 06-50908015.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.