ilona lagas roddels dodelijk voor ommen

Ommen werd woensdagochtend plotseling opgeschrikt door het opstappen van Marc-Jan Ahne als burgemeester van Ommen. Ilona Lagas van de VVD zag zijn vertrek totaal niet aankomen en vindt het een kwalijke zaak dat roddels blijkbaar zo ver kunnen gaan dat het leidt tot het ontslag van een burgemeester.

“Ook voor mij kwam het als een donderslag bij heldere hemel. Of ik zijn keuze begrijp? Echt begrijpen kan je iets pas als je de achtergrond kent, maar het is wel begrijpelijk dat er een moment komt waarop je voor jezelf en je gezin kiest.”

Imago
Lagas beseft dat de manier waarop Ahne vertrekt ook het imago van Ommen beschadigt. “Roddels zijn dodelijk voor de persoon die het overkomt en voor zijn gezin, maar ook voor Ommen. Het zet de stad in een daglicht dat het niet verdient. Vooral het stiekeme stoort mij. Waarom niet met lef de openbaarheid in, zodat iemand zich kan verdedigen? Het zou geweldig zijn wanneer iedereen die betrokken wordt bij die roddels meteen tegen de boodschapper zegt: ‘Heb je het gezien, was je er bij? Nee?! Stop dan deze roddel door er niet verder over te praten.’”

Volgens de fractievoorzitter zorgde Ahne met zijn inzet voor alle mooie evenementen van afgelopen zomer voor een positief effect. “Maar dat is in één klap weg. In plaats van ‘wat was het een geweldige zomer in Ommen’ is het nu: ‘heb je het al gehoord?’ Marc-Jan Ahne heeft keihard gewerkt aan het eerste imago, maar blijkbaar is er een groep die liever het laatstgenoemde heeft.”

Weg omhoog
Het plotselinge vertrek van Ahne is volgens Lagas op korte termijn heel lastig voor het besturen van de stad. “Zeker omdat Ommen een klein college heeft, waardoor de wethouders ook al erg druk zijn. Door zijn regionale contacten en overleggen kon hij het belang van Ommen goed inbrengen. Voor een nieuwe burgemeester is dat bij een normale sollicitatieprocedure al lastig, omdat hij zich op veel punten eerst moet inwerken.”

“Het wordt weer een hele klus om de weg naar boven weer op te pakken. Iedereen wil toch liever positief nieuws horen over zijn of haar gemeente dan negatief? Daar hebben wij trouwens allemaal een rol in. Politiek, burgers en bedrijfsleven. Kop op en schouders er onder. Ons mooie stadje is dat meer dan waard.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.