hulporganisaties dalfsen helpen vluchtelingen

Je zal je land maar moeten ontvluchten en alles achterlaten wat je bezit. In Europa is de afgelopen periode een enorme stroom vluchtelingen op gang gekomen. Jong en oud is op zoek naar een veilige plaats om te leven. De Samenwerkende Hulporganisaties in de Gemeente Dalfsen (Stichting Hoedt) zetten een hulpactie in de gemeente op touw voor vluchtelingen: ‘Vluchtelingen helpen. Nu!’

Dit samenwerkingsverband bestaat uit zeven organisaties uit Dalfsen, Nieuwleusen en Lemelerveld die al sinds 2003 samenwerken. Het gaat om Stichting Dalfsen Helpt Oost Europa, Stichting ORA zending & hulpverlening, werkgroep Székes vd Ned. Ger. Kerk, Roemenië-werkgroep vd Prot. Gem. Dalfsen, Stichting Help Liviu, Vrienden Oost Europa en Stichting Oekraïne Nieuwleusen. Zij hebben de krachten gebundeld en met elkaar het plan opgevat om in Hongarije en Bulgarije kinderen en volwassenen, ongeacht hun afkomst of religie, praktisch te helpen.

Hongarije, Bulgarije

De Samenwerkende Hulporganisaties gaan vluchtelingen in Hongarije en Bulgarije praktisch helpen. In Hongarije in en om het Centraal Station en in het zuiden aan de Hongaarse grens met Servië. En in Bulgarije gaan ze vluchtelingen in een overvol vluchtelingencentrum met 1.700 kinderen en volwassenen helpen.

Secretaris Aart Beelen uit Nieuwleusen: “De grootste stroom vluchtelingen komt uit Syrië en Afghanistan. We willen met elkaar zoveel mogelijk vluchtelingen, jong en oud, helpen op doorreis van land van afkomst naar het land waar ze opgenomen worden. De Samenwerkende Hulporganisaties roepen kerken, bedrijven, scholen, organisaties en particulieren op om gul te geven voor de vluchtelingen.”

Inzamellocaties

De gemeente Dalfsen heeft zich volledig achter deze noodactie geschaard en stelt belangeloos drie inzamellocaties in Dalfsen, Nieuwleusen en Lemelerveld ter beschikking. Welke dat zijn wordt in de loop van deze week bekendgemaakt.

Op maandag 28, dinsdag 29 en woensdag 30 september krijgen de inwoners van Dalfsen de gelegenheid goederen en financiën in te leveren. Gevraagd worden: levensmiddelen: biscuits, soep (droog), thee, hygiëneartikelen: stukken zeep, shampoo, douchegel, tandenborstels & tandpasta, desinfectant, maar ook: warme kleding, schoenen, dekens, slaapzakken, knuffels, paracetamol, plastic tassen, plastic borden, bekers en rugzakken.

Donaties

Het bankrekeningnummer van Hoedt staat open voor donaties. Daarmee zullen transportkosten en de aankoop van hulpgoederen in Nederland en in de beide landen bekostigt gaan worden. Donaties kunnen gedaan worden op NL30RABO 0383843065 t.n.v. Hoedt te Nieuwleusen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.