Home / archiefcentraal / help jij ook de vluchtelingen

help jij ook de vluchtelingen

Aanstaande maandag gaat de actie Vluchtelingen Helpen.Nu! van de Samenwerkende Hulporganisaties in de Gemeente Dalfsen (Hoedt) gaat van start. Maandag, dinsdag en woensdag staan meer dan zeventig vrijwilligers staan klaar om levensmiddelen en andere hulpgoederen in te zamelen. Op acht verschillende locaties in Nieuwleusen, Dalfsen en Lemelerveld kunnen geld en goederen worden ingeleverd.

Inzameling geld & goederen
Aart Beelen, secretaris van Hoedt: “We hebben de afgelopen twee weken met elkaar hard gewerkt aan de voorbereidingen. Er staan vrijwilligers in vijf supermarkten om levensmiddelen in ontvangst te nemen. Bij speciale inzamelpunten worden andere hulpgoederen ingenomen. In Nieuwleusen in het voormalige Rabobankgebouw (Burg. Backxlaan 257), in Dalfsen in het Kleine Veer (Baarsmastraat 25) en in Lemelerveld in garage Kreileman (Weerdhuisweg 11). Scholen, bedrijven en kerken zamelen geld en goederen in. Spontaan meldde een mevrouw zich vanuit IJhorst: zij gaat in haar woonplaats een korte inzamelingsactie houden!”

Doe boodschappen bij een van de supermarkten en koop óók wat extra levensmiddelen voor een vluchteling. En kom kleding en dekens inleveren op een van de inzamellocaties. Alle inzameladressen, gewenste goederen, openingstijden en deelnemende supermarkten staan op: www.stichtingORA.nl/vluchtelingen/

Hulptransport
Vrijwilligers gaan alle ingekomen goederen sorteren en verpakken. In de week na de actie zal de eerste vrachtwagen naar Hongarije vertrekken. Daar zullen de goederen zo spoedig mogelijk verdeeld worden onder vluchtelingen. Erik Merx, directeur stichting ORA in Nieuwleusen: “We willen met elkaar zoveel mogelijk mensen helpen, jong en oud, die gevlucht zijn uit hun land van herkomst en op doorreis zijn naar het land waar ze opgenomen zullen worden. Vluchtelingenstromen verplaatsen zich constant. De ene grens wordt afgesloten en de andere tijdelijk geopend. Dan ontstaan er concentraties van wachtende vluchtelingen in Kroatië en dan weer in Servië. Vanuit Hongarije helpt onze partnerorganisatie in en om Boedapest en in het zuiden aan de Hongaarse grens met Servië. Maar ook ín Kroatië en Servië. En in Bulgarije helpen we vluchtelingen in een overvol vluchtelingencentrum met 1.100 volwassenen en 600 kinderen”.

Giften
Wil je liever geld geven, doneer je gift dan op NL30RABO0383843065 tnv Hoedt te Nieuwleusen. Voor vragen over deze noodactie kun je terecht bij Aart Beelen va 0529 481449 of 402906 en via awb@hetnet.nl.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.