Home / archiefcentraal / grind bijna gratis af te halen in dalfsen

grind bijna gratis af te halen in dalfsen

Grind is in Dalfsen bijna gratis af te halen op zaterdag 26 september. Zoals je wellicht hebt gezien is het grind op de paden rondom het hospice ’t huis de Pastorie in Dalfsen onlangs verwijderd en vervangen door klinkers. Daarnaast is de tuinaanleg ook wat anders geworden. Het grind stond prima bij dit oude monumentale pand, maar leverde toch wel de nodige problemen op. 

Het grootste probleem was het moeilijk erop kunnen lopen, zowel voor de gasten als hun bezoekers. Er zijn zelfs bijna val- en struikelpartijen geweest, gelukkig zonder letsel. Met een rollator(s) of rolstoel was er al soms helemaal geen doorkomen aan en ambulances kwamen er ook slecht doorheen.

Uiteindelijk is na veel overleg besloten tot verwijdering van het grind en vervanging door klinkers. In totaal is 30 m3 grind vrijgekomen en dat is gezeefd en opgeslagen bij de firma Pekkeriet. Iedereen krijgt de gelegenheid om dit grind op te komen halen op zaterdag 26 september bij de firma Pekkeriet aan de Rietmansweg in Dalfsen. Dit kan van 10.00 tot 15.00 uur.

Je kunt komen met zakken, bakken en karren en je wordt geholpen door twee vrijwilligers bij het vullen. Het kost je niets, maar wel zou het leuk zijn als je een passende donatie voor het hospice doet in een bus, die daar ook staat. Heb je meer grind nodig, dan kan het ook in zgn. big bags van 1 m3. Die worden dan voor je gevuld en op de kar gezet. De big bag zal je wel even moeten betalen, want die kost €6. Normaal kost het aanschaffen van nieuw grind tussen de €50 en €70 per m3.

Zo krijgt het grind hopelijk een mooie tweede bestemming en hoeft het niet afgevoerd te worden. De kosten die daarmee gemoeid zijn bedragen ongeveer €1000, die weer ten laste komen aan het hospice. Op deze manier zijn we ook nog duurzaam bezig en zou je toch weer een ‘steentje’ kunnen bijdragen aan het Hospice in Dalfsen. Neem voor meer informatie contact op met Diny Laarman via diny.laarman@planet.nl of Geert Bistervels via fotograaf@dierenarts.nl.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.