goede opbrengst sponsorloop st willibrordus

De leerlingen van basisschool St. Willibrordus uit Vilsteren hebben maandagmiddag €1237,65 opgehaald. Dit bedrag is bestemd voor de Stichting Mont Ventoux, die dit bedrag gaat inzetten voor de strijd tegen kanker.

Het 500 meter traject werd na het startsein van wethouder Ko Scheele door vele leerlingen meerdere keren afgelegd. De afgelegde rondes werden na afloop verzilverd door de sponsorbijdragen van vele ouders, familieleden en buren.

Twee familieleden van een leerling van de school gaan op 3 of 4 september lopend of op de fiets de Mont Ventoux op. Dat is een kale berg met een hoogte van ruim 1900 meter. Hiermee leveren zij een bijdrage aan de strijd tegen kanker. De kinderen van de basisschool zamelden de afgelopen tijd geld in voor dit doel. Van de totale opbrengst van deze sponsorloop gaat 60% naar projecten die de stichting dit jaar heeft uitgekozen. Dit zijn de projecten Hersentumor bij kinderen en het project van de kinderkankerafdeling van het AMC/EKC in Amsterdam.

Het andere project is het Erasmus-MC in Rotterdam dat zich richt op de ontwikkeling van targeted geneesmiddelen. Dit zijn nieuwe geneesmiddelen die effectiever zijn en ook minder bijwerkingen geven. Van de opbrengst gaat tenslotte 40% naar het Vechtgenotenhuis in Ommen.

1

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.