Home / archiefcentraal / goed zwemseizoen openluchtbad olde vechte

goed zwemseizoen openluchtbad olde vechte

Het is de vrijwilligers van Olde Vechte dit seizoen gelukt het bad vele dagen open te stellen. Het was een zomer met vele prachtige dagen, maar ook met flinke storm en regen. Toch waren de bezoekersaantallen vergelijkbaar met die van voorgaande jaren. Opvallend was een hoge abonnementsverkoop, waaruit blijkt dat vele mensen het bad een warm hart toedragen.

Zaterdag 19 september sloten de vrijwilligers het seizoen af met een barbecue bij het zwembad. Daarna liep de groep naar IJssalon Ekkelenkamp, waar zij door eigenaren Ellen Dunnewind en Ron Ekkelenkamp waren uitgenodigd om een ijsje te komen halen. Ellen Dunnewind: “Als kind gingen wij altijd graag naar het openluchtbad. Wij zouden het jammer vinden als dit stukje historie voor de Ommenaren verloren zou gaan. Door de inzet van alle vrijwilligers is het dit jaar weer mogelijk gemaakt om het zwembad open te houden en daar zijn wij hen zeer dankbaar voor. Daarom een klein gebaar door alle vrijwilligers te trakteren op ijs.”

Bestuursvoorzitter Ria Kroon over zwemseizoen 2015: “Het was een jaar waarin we in het diepe zijn gesprongen, veel hebben geleerd en veel wijzer zijn geworden. Met alle vrijwilligers samen hebben we voor een prachtig zwemseizoen gezorgd dat we hebben kunnen afsluiten met een financieel positief resultaat. Met de gemeente zijn we zeer constructief in gesprek om het zwembad volgend jaar weer te openen. ”

Ook in 2016 zijn er uiteraard weer vrijwilligers nodig. Kroon: “We zijn de vrijwilligers die we al hebben ontzettend dankbaar, maar er lag soms wel veel druk op een kleine groep mensen. Daarom wil ik ook voor het seizoen 2016 weer een oproep doen voor vrijwilligers. Met name voor het toezicht, voor het organiseren van activiteiten en voor de verkoop in de kiosk. Vele handen maken licht werk!”

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.