Home / archiefcentraal / geslaagd studieweekend muziekvereniging polyhymnia

geslaagd studieweekend muziekvereniging polyhymnia

Muziekvereniging Polyhymnia uit Lemelerveld beleefde een geslaagd studieweekend. De vereniging stuurde ons het volgende verslag:

“Zaterdagochtend verzamelden alle jeugdleden van muziekvereniging Polyhymnia zich bij het clubgebouw van de vereniging. Nadat de bagage van alle kinderen ingeladen was, vertrokken de kinderen op de fiets richting de locatie van het studieweekend. De jeugdleden van de vereniging waren namelijk van harte welkom bij Huetink bloembollen. Zij hebben hun terrein beschikbaar gesteld voor het studieweekend. Dit waarderen wij enorm. Eenmaal aangekomen zochten de jeugdleden samen met hun vriendjes en vriendinnetjes een mooie en gezellige plek op om te slapen. Nadat zij hun spulletjes hadden genesteld werden zij welkom geheten door de familie Huetink.

Hierna was het tijd om te repeteren. De jeugdslagwerkgroep, mini- en majorettes en de jeugdfanfare repeteerden eerst apart van elkaar. Na een korte pauze repeteerden de drie onderdelen samen een nummer in. Dat was wel erg indrukwekkend, want de meeste jeugdleden hadden nog nooit samen gerepeteerd. De mini- en majorettes dansten nu op muziek van de jeugdslagwerkgroep en jeugdfanfare. Dat was natuurlijk wel heel erg leuk.

Nadat iedereen heeft gesmikkeld van brood van Van der Most, welke zij de vereniging hebben gesponsord, werd er weer vrolijk verder gerepeteerd. Het studieweekend stond in het teken van muziek maken, maar ook van plezier. De jeugdleden hebben een zeskamp gedaan, wat heeft geresulteerd in erg leuke actiefoto’s. Na de zeskamp hadden de leerlingen even tijd voor zichzelf. In deze tijd werd er druk gevoetbald en spelletjes gedaan.

Na zo’n drukke dag gingen de patatjes en een snack, van cafetaria Zwakenberg, er natuurlijk wel in. ‘s Avonds werd er nog gezamenlijk gerepeteerd voor slotconcert voor de zondag. Na deze repetitie konden de jeugdleden een film kijken met wat drinken en chips. Ook gingen jeugdleden samen spelletjes doen.

Nadat er ‘s nachts weinig is geslapen, klonken zondagochtend om 7.30 uur al de eerste klanken van een drumstel door de slaaphal. Iedereen was dan ook meteen wakker (voor diegene die nog niet wakker waren). Die dag is er nogmaals gerepeteerd om de puntjes op de i te zetten voor het slotconcert die zondagmiddag om 16.00 uur plaatsvond. Er waren veel vaders, moeders, opa’s en oma’s en andere belangstellenden aanwezig. Dit maakte het studieweekend compleet.

De mini- en majorettes, jeugdslagwerkgroep en jeugdfanfare lieten om beurten hun kunsten horen. Het slotconcert werd door hen afgesloten met het nummer ‘ik neem je mee’ van Gers Pardoel, waar zelfs bij werd gerapt door Jesse Flik. Hierna klonk een daverend applaus door alle aanwezigen. De jeugdleden hebben het applaus in ontvangst genomen en hebben een toegift gegeven. En toen was het studieweekend toch echt afgelopen. Er kan terug gekeken worden op een geslaagd weekend.”

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.