Home / archiefcentraal / geen champions league voor sercodak dalfsen

geen champions league voor sercodak dalfsen

Sercodak Dalfsen speelt komend seizoen geen Champions League. In het Noorse Drammen was Glassverket met 26-21 te sterk. Door deze nederlaag moet de vijfvoudig landskampioen het dit jaar doen met een plek in de Cup Winners Cup. Zondag wordt duidelijk in welke ronde de dames instromen.

Ondanks de nederlaag moet met name de tweede helft perspectief bieden voor Sercodak Dalfsen. Halverwege keek de ploeg nog aan tegen een 15-8 achterstand, maar het knokte zich knap terug tot 20-18. Het lukte echter niet meer om het verschil nog verder terug te dringen.

In Noorwegen is Sercodak één van de vier deelnemers aan het kwalificatietoernooi voor deelname aan de Champions League. Alleen de winnaar van de finale plaatst zich daarvoor. De nummers twee en drie kwalificeren zich voor de derde ronde van de Cup Winners Cup. De nummer vier mag ook meedoen aan dat toernooi, maar moet een ronde eerder beginnen.

Zaterdagmiddag eindigde het andere duel, tussen het Hongaarse Györ en het Servische Kragujevac, in 42-13 voor de Hongaren. Dat betekent dat Sercodak het zondag in de strijd om de derde plek opneemt tegen Kragujevac.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.