Home / archiefcentraal / ga mee met de reeenexcursie in het reestdal

ga mee met de reeenexcursie in het reestdal

Op vrijdagavond 18 september organiseert Landschap Overijssel een speciale Reewildexcursie in het Reestdal. Met een natuurgids volg je de ‘hoefsporen’ van de ree en ga je naar plekken waar reeën veel komen. Onderweg vertelt de gids interessante en leuke wetenswaardigheden over de ree. De avondexcursie start om 18.30 uur duurt anderhalf tot twee uur.

Het Reestdal is een ideaal landschap voor reeën. Bossen en velden wisselen elkaar hier af en de ree vindt er voldoende voedsel. Reeën zijn een echte ‘knabbelaars’, ze eten bramen, bessen, scheuten, knoppen en loten van struiken, maar ook bladeren en grassen. Deze Reewildexcursie is in de avond, dan is de ree vooral actief.

Elegante bewoner

De ree is een sierlijk dier waar ook veel over te vertellen is. Hoe zit het met de territoria van mannetjes en vrouwtjes? Waarom zie je ze soms alleen en andere momenten weer in groepjes? Hoe herken je de slaapplaats en wanneer worden de reekalfjes geboren? Op al deze vragen en meer geeft de natuurgids antwoord. Ook vertelt hij meer over hoe oud reeën kunnen worden en over de bronsttijd.

De excursie gaat niet altijd over goed begaanbaar terrein. Trek daarom stevige schoenen aan. In Bezoekerscentrum De Wheem kan je een verrekijker lenen. Om de reeën zo min mogelijk te storen, is het verstandig om donkere kleding te dragen. Honden mogen niet mee op deze excursie, omdat zij reeën afschrikken. Kinderen zijn uiteraard van harte welkom, maar rustig en stil kunnen zijn is wel belangrijk.

Waar en wanneer

De Reewildexcursie begint op vrijdagavond 18 september om 18.30 uur. Startpunt is bezoekerscentrum De Wheem aan Oud Avereest 22 in Balkbrug. Bijdrage voor de avondwandeling is €3,00 per persoon en €1,50 voor kinderen. Donateurs van Landschap Overijssel of van één van de andere twaalf Landchappen mogen gratis mee op vertoon van hun ledenpas. Kijk voor meer informatie over deze en andere activiteiten van Landschap Overijssel op www.landschapoverijssel.nl.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.