floraliaweek in vinkenbuurt groot succes

Maandagavond: Pimp een courgette
“Een succes en zeker volgend jaar voor herhaling vatbaar” is de reactie van de groep gezellige dames (en één heer) voor deze nieuwe aanvulling op de Floralia week. Ook al viel de courgette oogst enigszins tegen en moest deze uit de winkel aangevuld, het leverde deze avond zestien bloemstukjes op die meedingen naar de prijzen voor vrije inzendingen. Leuk te zien op welke verschillende manieren je een courgette kan verwerken tot een leuk bloemstuk. Bekijk de foto’s of kom ze vrijdagavond tijdens de Bazaar bewonderen.

School Floraliadag
Na dinsdagochtend een bezoek gebracht te hebben aan de pluktuin JiTa aan de nieuwe weg, waar weer de mooiste bloemen uitgezocht konden worden, was het op school weer een heel karwei daar een zo mooi mogelijk bloemstuk van te maken. Maar met al die ‘groene’ vingers en de leuke aanvullingen die van huis werden meegebracht, werden het weer mooie plaatjes. Om daarna van alle groepen de mooiste uit te zoeken voor de kinderjuryprijs was dan ook niet makkelijk. Nu maar afwachten wat de professionele jury ervan vindt.

De dinsdagmiddag op school stond de spelletjesmiddag natuurlijk in het thema van de Floralia: bloemen. Met allerlei spelletjes zoals Jeu de Bloem, bloem knutselwerkjes en het versieren van een eetbare bloem was de middag voorbij voor we het wisten.

Prijsuitreiking bloemstukjes
Om 12.00 uur woensdagmiddag werden de prijzen voor de mooiste bloemstukjes uitgedeeld, de jury had er dinsdagavond een hele kluif aan maar het is ze gelukt. De eerste prijzen gingen naar groep 1/2 Dean, groep 3/4 Rowan, groep 5/6 Kyara en groep 7/8 Teun.

De woensdagmiddag in de Floraliaweek stond dit keer in het teken van timmeren. Een heus timmerdorp op het veldje bij het buurthuis was de planning, maar daar stak het weer een stokje voor. Gelukkig bood de familie Heusinkveld hun kap schuur aan als oplossing. Nadat er containers en een kar met pallets gebracht waren kon het feest om half 2 beginnen. Met ruim 35 kinderen was de schuur snel gevuld. Al snel waren de eerste muren geplaatst en werden het al hele woningen. Opdracht was een huis met vier muren en een dak erop, maar dat was te makkelijk! Uiteindelijk waren het huizen met verdiepingen (zelfs een tweede), schuifdeuren, tv met afstandbediening, stoelen en tafels, kapstokken, telefoons, kachels en ga zo maar door. En stoppen omdat de tijd om was, liever niet, veel te leuk. Nog snel een broodje gebakken boven het vuur, knakworst ertussen en dan toch weer verder. En het huis afbreken? Nee hoor, veel te jammer. Hier en daar staat nu dus een mooie hut in de tuin, want die moest mee naar huis. Een zeer geslaagde middag dus!

Bloemengroet 75+leden
Zoals altijd ging op vrijdagochtend de groep 8 op bezoek bij alle 75+ leden om daar een bloemetje te brengen. Na in de winkel een mooi bloemetje uitgezocht te hebben werden ze enthousiast ontvangen. Natuurlijk werd daarbij wel even naar de achternamen gevraagd. Want van wie zijn deze kinderen de achterkleinkinderen? Maar andersom was er die vraag natuurlijk ook, van wie is dit de opa of oma? En daarna (niet te snel!) nog even weer naar school.

En dan als afsluiter, van een zeer geslaagde week,de vrijdag bazaaravond. Met het rad van fortuin, dobbelspel, sjoelen, enveloppenspel, darten, schieten en het nieuwe spel, het klompenspel, was ook deze avond super gezellig. Er gingen weer grote prijzen uit bij het rad van fortuin. Bij de kinderrondes was er een run op de grote voetbal en bij de volwassenen waren de frituurpan, boodschappentas en het etentje bij de viersprong toch wel weer favoriet.

Aan het begin van de avond was er nog de prijsuitreiking van de verzorgde planten en van de vrije inzendingen van de bloemstukjes. Rowan, Ruben, Iris en Mendy hadden in de verschillende groepen de meest groene vingers als het ging om het verzorgen van de begonia, geranium, vlijtig liesje en fuchsia. Het kweken van een zwaarste courgette bleek met alle slakken in Vinkenbuurt nog wel een moeilijke taak. Maar Roy is de slakken de baas gebleven en had de prijs voor de zwaarste courgette. Bij de vrije inzendingen bij de kinderen ging Kyara er met de eerste prijs vandoor en bij de volwassenen vielen de prijzen allemaal op de bloemstukjes, gemaakt op de ‘pimp een courgette’ avond en was de eerste prijs voor Ilona Reurink.

Het Floraliabestuur laat weten: “Wij kijken terug op een super week en willen via deze weg iedereen bedanken die meegeholpen heeft bij deze, weer geslaagde, Floraliaweek!”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.