flash nieuwleusen dames 1 wint eerste competitiewedstrijd

Volleybalvereniging Flash uit Nieuwleusen is de competitie zaterdag begonnen met een uitoverwinning op Dovo/Hujades. In een spannende vijfsetter gingen de punten mee naar Nieuwleusen. Het was de eerste wedstrijd in de derde divisie. De dames hebben een nieuwe spelverdeelster in hun midden, Anke Aalberts. Myrthe Schuurman zit voor haar studie 2 maanden in Duitsland.

De dames reisden zaterdag af naar Doezum, naar de tegenstander Dovo/Hujades dames 1. De dames hadden veel zin in de wedstrijd.
De eerste set begonnen zij met de volgende opstelling: Melanie Mijnheer, Manouk Schoemaker, Sabine van den Berg, Anouk Blik, Daniëlle Zieleman en Manon van Blanken. Ze begonnen sterk en stonden al gauw voor. De dames konden deze voorsprong vasthouden en er werden mooie punten gescoord. Deze set werd gewonnen met 14-25.

De tweede set bleef de opstelling hetzelfde voor Nieuwleusen. De dames van Dovo/Hujades begonnen deze set sterker dan de eerste set. Zij hadden veel servesdruk en de dames van Nieuwleusen hadden hier moeite mee. De ballen kwamen niet goed bij spelverdeelster Melanie Mijnheer. Coaches Sijvert de Boer en Gea Koning brachten daarom Jennelien Reuvers in het veld voor Manon van Blanken bij de stand 19-14 achter. Dit mocht niet baten en de dames uit Nieuwleusen verloren deze set met 25-19.

In de derde set was de opstelling iets anders. Maaike van Dijk kwam in het veld voor Anouk Blik. Deze set begonnen de dames uit Doezum weer sterk. En al gauw hadden zij de voorsprong te pakken. Anke Aalberts kwam toen in het veld voor Melanie Mijnheer, ook Mireille Huzen kwam in het veld voor Daniëlle Zieleman. Na 2 time-outs voor Nieuwleusen, lukte het de dames toch niet om deze set te winnen en verloren zij met 22-25.

Als Flash nog wilde winnen moesten zij de vierde set winnen. Zij waren daardoor goed gemotiveerd. Melanie Mijnheer en Anouk Blik kwamen terug in het veld. Nieuwleusen begon sterk en zij knokten voor elke bal. Er was weer veel servesdruk aan de kant van Nieuwleusen. Ook werden er mooie aanvallen gemaakt. De dames wisten deze set te winnen met 17-25.

De eerste competitiewedstrijd gelijk een spannende vijfsetter. Nieuwleusen wilde graag met de winst naar huis en begon gelijk erg sterk. Zij hadden al snel een voorsprong van 2-8 en de speelsters wisselden van veld. Nieuwleusen moest weer even inkomen en de dames uit Doezum kwamen dichterbij. Na twee time-outs van Sijvert de Boer wist Nieuwleusen deze spannende set te winnen met 11-15. Flash Nieuwleusen neemt de winst mee naar huis.

Volgende week zijn de dames vrij, maar zaterdag 3 oktober spelen de dames in Nieuwleusen tegen Smash dames 1 om 17:00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.