fiets proef en geniet mee in het reestdal

Op zondag 27 september 2015 verzorgt Landschap Overijssel een smaakvolle fietsroute in het Reestdal. Als onderdeel van het Smaakmakers Festival voert deze familiefietsroute langs diverse streekproducenten, waar ingrediënten voor een – ter afsluiting op het festivalterrein te bereiden – gerechtje worden verzameld. Ook kent de route een moment van wild plukken om aanvullende, honderd procent natuurlijke smaakmakers aan het gerechtje toe te voegen. Fiets, proef en geniet mee in het veelzijdige Reestdal.

Belangstellenden kunnen tussen 13.00 en 15.00 uur starten vanaf het terrein van het Smaakmakers Festival aan de Julianaweg in De Wijk. De kosten bedragen €5,00 voor volwassenen en €2,50 voor kinderen tot 13 jaar. Onderweg doen de deelnemers zeven verschillende punten aan. Interessant zijn de onlangs naar middeleeuws voorbeeld herstelde aalstal in IJhorst en de tentoonstelling ‘eetbaar landschap’ in Informatiecentrum ’t Ende (Het Drents Landschap).

Voor het verzamelen van de ingrediënten worden Shiitake Haveman, Bezoekerscentrum De Wheem (Landschap Overijssel) en Molen De Star in Balkbrug aangedaan, waarna de deelnemers zelf wat extra smaakmakers uit de natuur mogen plukken. Weer terug op het Festival bereidt een kok het smaakvolle gerechtje met alle verzamelde ingrediënten. Verder biedt het Smaakmakers Festival – dat op 26 en 27 september plaatsvindt – zo’n vijfentwintig rollende keukens, circus en veel muziek. Pak dit alles ook mee.

Blijvend genieten

De ‘Smaakmakersroute’ is vanaf zondag 27 september ook te vinden in de gratis routeapp ‘Fietsen in Overijssel’ die Landschap Overijssel met steun van de provincie Overijssel heeft ontwikkeld. Ga naar de App Store (voor iPhone en iPad) of Google Play Store (voor smartphone en tablet met Android) en download gratis deze routeapp. Alle routes staan ook op www.landschapoverijssel.nl/routes. Bovendien heeft Vechtdal Marketing een nieuw routeboekje met prachtige routes door onder andere het Reestdal. Kijk op www.vechtdaloverijssel.nl/fietsen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.