Home / archiefcentraal / emms pakt eerste winst

emms pakt eerste winst

EMMS heeft de eerste driepunter te pakken. De roodhemden wonnen zondagmiddag in Harbrinkhoek met 1-2 van MVV’29. De vereniging stuurde ons een verslag:

“Met Bastiaan Anbergen, Ramon Schlepers en Ewout Arkes als aanvulling in de al volle ziekenboeg was het wederom puzzelen voor trainer Bert Hendriks, maar er stond wederom een EMMS-waardige selectie in Harbrinkshoek. EMMS begon uitstekend aan het duel en had het meeste balbezit, MVV’29 zocht voornamelijk de boomlange spits om vervolgens vanuit daar verder te voetballen. EMMS combineerde goed via het middenveld en de eerste kans was ook voor EMMS. Robin Eggen, teruggekeerd na een blessure werd de diepte ingestuurd en kopte de bal over de keeper. De grensrechter zag er buitenspel in en zo bleef het gelijk.

EMMS moest waken voor de counter van MVV’29 en Rob Vermeltfoort en Robert-Jan Nibourg hadden de handen vol aan de buitenspelers maar laatstgenoemde was vandaag overduidelijk de beste man op het veld. Na een half uur spelen kwam EMMS op voorsprong, Yuri Hertsenberg passeerde zijn directe tegenstander en met zijn zwakke linkerbeen haalde hij uit en via de binnenkant van de ene paal en de andere paal ging de bal in het doel. Zoals wel vaker ging EMMS nu achteruit lopen en mocht het van geluk spreken dat de opkomende middenvelder de bal voorlangs schoot. Een afgemeten voorzet van Yuri Hertsenberg kwam bij Robin Eggen terecht maar zijn tegendraadse schot ging hard over.

Vijf minuten voor de rust kwam MVV’29 op gelijke hoogte, de linker aanvaller was Rob Vermeltfoort te snel af en kwam het strafschopgebied in. Erik Hein kwam licht in duel met de aanvaller en die ging naar de grond en de scheidsrechter gaf resoluut een strafschop die vervolgens onberispelijk werd ingeschoten. Vlak voor de thee leek EMMS toch op voorsprong te komen, Wessel Kriens verlengde een vrije bal maar de ietwat onzekere keeper had nu een wereldredding in huis en zo gingen de ploegen met 1-1 rusten.

Na rust ging het over en weer en leek de thuisclub na een uur of voorsprong te komen, de aanvaller kwam door en zijn voorzet leek te worden weggewerkt door Erik Hein maar hij gleed uit op het gladde veld. De rebound werd vervolgens gemist door de aanvaller. Vlak na deze kans kreeg EMMS een eenvoudige penalty, Wessel Kriens draaide weg bij zijn tegenstander en werd licht vastgehouden maar ook nu wees de leidsman naar de stip. Uitblinker Robert-Jan Nibourg ontfermde zich over dit buitenkansje en schoot onberispelijk binnen. Net als na de 0-1 zakte het niveau van EMMS ver terug, MVV’29 nam het heft in handen en probeerde het met voorzetten en lange ballen maar het centrale blok Erik Hein en Erik Kosse waren heer en meester.

De grootste kans op de gelijkmaker kwam vlak na de 1-2 via de zijkant, de middenvelder schoot in maar Yuri Hertsenberg keerde de bal op de doellijn. EMMS kon alleen nog wat forceren uit de counter en Maurice Kosse bracht tot tweemaal toe Robin Eggen in stelling maar zijn kopbal kwam op de paal en eenmaal in de handen van de keeper. Met invallers Henry Bosman en Mark Bosman werd er geknokt tot het einde en werd de eerste overwinning binnengesleept. Na twee uitwedstrijden staat er zondag weer een thuiswedstrijd op het programma, Vogido uit Enschede komt dan op bezoek.”

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.