dames asc62 hebben eerste zege binnen

De dames van ASC’62 hebben de eerste overwinning binnen. Op bezoek bij SC Genemuiden wonnen de Dalfsenaren met 3-5. We ontvingen het volgende verslag:

“Om 15.00 uur begon de wedstrijd SC Genemuiden VR1 – ASC’62 VR1. ASC’62 was sterker en had in de eerste helft wind tegen. We kregen een penalty tegen en stonden met 1-0 achter! Dit was jammer maar we hebben nog niks verloren, dus we gingen door. Al snel werd er gescoord door Ingrid, dit gebeurde na een mooie pass van Roelisse Schiphorst. Het tweede doelpunt kwam er al vrij snel. Roelisse speelde haar vrouw uit en liep ver naar links. Even was het spannend maar de bal ging erin! Hoppa rust, het stond 2-1 in de rust voor ASC’62.

In de rust werd afgesproken dat we scherp moesten beginnen om de voorsprong uit te breiden. De tweede helft is begonnen, dit was voor de achterhoede erg saai. Er was weinig te doen en we hadden wind mee. Na vijf corners en veel geklungel, scoorde Ingrid Lans, uit een heel mooi schot op het doel over de keeper heen.

Wissels

Na een kwartier in de tweede helft vonden er twee wissels plaats, Anne Bremmer en Marit Rozemuller gingen eruit. Marit stond rechtsback en Anne linksmidden, beide spelers hebben goed gespeeld. De wissels die erin kwamen waren Nienke Weijdeman en Michelle van Nee. Michelle kwam linksachter en Nienke voorstopper. Even was het onrustig in het team en waren we de draad kwijt, maar al snel kwamen we weer terug en scoorde Ali Tempelman een belangrijke doelpunt!

Er lagen steeds meer mensen op de grond en de frustraties werden hoog, we kregen een vrije trap mee en die werd genomen door Susan Borger, die hem er heel mooi in schoot. We moesten daarna nog een paar minuten en hebben dit nog even goed volgehouden. De eerste drie punten voor ASC’62 seizoen 2015/2016.”

Sneek

Volgende week speelt ASC’62 thuis tegen de dames van ONS Boso Sneek. De wedstrijd op Sportpark Gerner begint om 15.00 uur.