cultureel cafe dalfsen opent nieuw seizoen

Op vrijdagavond 2 oktober start het nieuwe seizoen van Cultureel Café Dalfsen met ‘Gein’, een spetterend optreden van klezmerorkest Di Gojim. Het concert vindt plaats in de Grote Kerk en begint om 20.00 uur.

In 1988 verenigden een club niet-Joodse muzikanten zich onder de geuzennaam Di Gojim. Het eerste professionele klezmerorkest van Nederland was een feit. Van meet af aan belichtten zij de theatrale kant van de klezmer. De heren van Di Gojim maakten furore met een geheel eigen versie, pittig gekruid met Balkan-traditionals en zigeunerklanken, afgemaakt met een toefje jazz. Filmische beelden en circusachtige clownerieën maken de concerten tot een belevenis.

In Gein staat het plezier voorop. Nieuwe muziek, nieuwe Jiddische teksten en een nieuw elan. De vier ‘Goj’s’ van het eerste uur kennen als geen ander de kneepjes van de klezmer, het vuur van de Balkan en de ‘nesjomme’ (de ziel) van het Jiddische lied.

Gein is een feest van vocale kleinkunst en instrumentaal vuurwerk. Di Gojim is een graag geziene gast op

internationale festivals, waaronder in Spanje, Israël, Verenigde Staten, Turkije en Frankrijk. Pers en publiek zijn unaniem lovend: “vuur, passie, muzikale adrenaline, indrukwekkend en overrompelend”.

De avonden van het Cultureel Café Dalfsen zijn voor iedereen toegankelijk. Voor deze bijzondere avond geldt een speciale toegangsprijs van €10,00. Kaarten zijn te reserveren via kaartencultureelcafe@gmail.com of bij Trudy de Jong via 0529-432200. Op de avond zelf zijn de kaarten aan de zaal te verkrijgen vanaf 19.15 uur. Neem voor meer informatie contact op met 0529-432798.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.