cowboys en indianen in hoogengraven

De Oranjefeesten in Hoogengraven stonden afgelopen week in het teken van Cowboys en Indianen. Op woensdag 9 september waren kinderen van CBS Hoogengraven te gast op de camping De Kleine Wolf om de mini-Westerngames te spelen. Onder een heerlijk zonnetje deden zij spelletjes als blikgooien, de regendans en een stokpaard-estafette. Na de lunch met patatjes werden de kinderen getrakteerd op een mooie voorstelling in het theater van de camping. Dolf Moed van Theaterfiets deed de voorstelling De Reiziger.

Vrijdagavond was er een mini-playbackshow voor en door basisschoolleerlingen uit de buurt. Een gevarieerd scala aan artiesten betrad het podium, van Dorus tot David Guetta. De winnaars playbackten en dansten een nummer uit Frozen.

Op zaterdag betraden cowboys en indianen de camping. Stichting Oranje activiteiten Hoogengraven had het veld omgetoverd tot een heus Westerndorp met een saloon, een bank en jail en zelfs een schavot. Acht teams van de buurtschappen van Hoogengraven vochten de vriendelijke strijd uit. Zij speelden spellen als veedrijven en de kanorace en trotseerden de mechanische rodeo stier.

Het Wolfsteam haalde de meeste punten en ging blij met de beker naar huis. ’s Avonds was het laatste onderdeel van het Oranjefeest, de playbackshow. Ook nu weer een gevarieerd programma op het toneel. Via de heel rustige Ilse de Lange en Waylon, naar de Westerngeluiden van Cotton eye Joe tot diverse medleys, met zelfs een toneel vol zangers en zangeressen die vanuit de Hemel ons toezongen. Het buurtschap Arriën ging er met de eerste prijs vandoor met hun Africamedley. Zij hadden als speciale troef de 3-jarige Marèl op het podium die de sterren van de hemel danste.

Na de playbackshow werd het laatste beetje energie van de dag gebruikt op de dansvloer. Heel Hoogengraven kijkt terug op een zeer gezellig dus zeker geslaagd Oranjefeest 2015.

1

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.