Home / archiefcentraal / calluna klaar voor cigar box festival

calluna klaar voor cigar box festival

Het tweede Cigarbox festival ‘Delta Calluna’ heeft alles gereed voor komende zondagmiddag. Dan wordt café Calluna aan de Stouweweg 5, op de grens Dalfsen met Ommen, voor even het Walhalla voor liefhebbers van bijzondere muziek.

Vanaf 14.00 uur gaat het los met optredens van vele verschillende bands en acts die minimaal 80% van hun repertoire op een of meerdere zelfgemaakte instrumenten spelen. Dat kan bijvboorbeeld een cigar box gitaar, een wasteil- of theekist basgitaar, een drumset, een wasbord, of wat dan ook zijn.

Verder is het mogelijk om cigar box gitaren te (laten) testen in het cigar box laboratorium en zal op gezette tijden Justin Johnson, een in deze kringen zeer bekende Amerikaanse cigar box gitaarspeler, workshops en demo’s geven. Een wel heel bijzondere act is Rocco Recycle uit Duitsland, en wat te denken van the Bucket Boyz, die gewapend met een lege jerry can en een banjo, de meest prachtige straatmuziek maken.

Natuurlijk is er weer de mogelijkheid om op het kleurrijke marktplein, met niet zomaar doorsnee handelswaar, rond te snuffelen. Tevens is er ook van alles te beleven voor kinderen, zoals het springkussen of een gratis wortelfluitje, zodat ook zij zelf muziek kunnen gaan maken. Het festival begint om 14.00 uur en de entree is helemaal gratis. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina: Dutch CBG festival.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.