Home / archiefcentraal / bv natuurlijk natuurlijk bouwen kun je zelf

bv natuurlijk natuurlijk bouwen kun je zelf

De vraag die de BV Natuurlijk deze behandelt is een praktische: ‘‘Natuurlijk bouwen, zoals bijvoorbeeld met kalkhennep, kan ik dat ook zelf?’’ Rens Borgers van Ecobouw Salland geeft antwoord.

‘‘Dat kun je zeker zelf! Dat is juist het leuke van veel aspecten van natuurlijk bouwen: het is zelf te leren. Op dit moment ben ik in Veghel een huis aan het bouwen met kalkhennep. Mensen die het zelf willen zijn van harte welkom om een workshop te komen volgen. Ik heb nooit meer dan vijf mensen aan het werk, omdat de mixer acht keer moet draaien voor een kuub. Dat is dus mooi rustig en genoeg tijd om te leren.

Nu kun je je afvragen waarom je met kalkhennep een huis zou willen bouwen. Voor mij is het heel simpel: kalkhennep is een natuur product, waardoor het huis een veel natuurlijker en vooral gezonder klimaat heeft. De muren in een dergelijk huis ademen, zorgen voor vochtregulering en nemen co2 op. Dit betekent dat je geen potdicht huis hebt. De frisse lucht kan erin en de gassen die je liever niet in je huis hebt kunnen eruit.”

Wil je ook een workshop volgens bij Ecobouw Salland? Neem dan contact op met Rens Borgers via info@ecobouwsalland.nl of 0640473887. Heb je zelf een vraag aan de BV Natuurlijk en wil je meer weten over natuurlijk bouwen? Neem dan contact op met de BV Natuurlijk via info@bvnatuurlijk.nl of kijk op www.bvnatuurlijk.nl

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.