Home / archiefcentraal / ben jij een landschapsgids in spe

ben jij een landschapsgids in spe

Op donderdag 24 september verzorgt Landschap Overijssel een informatieavond over de nieuwe cursus ‘Landschapsgidsen’. Wie zijn of haar passie voor natuur&landschap in de natuurgebieden Reestdal, Lemelerberg, Landgoed De Horte, Beerze, Regge en/of Buitenlanden Langenholte graag met anderen wil delen, is vanaf 19.30 uur welkom in Bezoekerscentrum De Wheem aan de Oud Avereest 22 in Balkbrug. Deelname aan deze avond is gratis, vooraf aanmelden via info@landschapoverijssel.nl zeker gewenst.

Tijdens deze avond geeft Landschap Overijssel alle informatie over de cursus ‘Landschapsgidsen in ‘t Reestdal’. Deze cursus vergroot je kennis van natuur&landschap in één van de genoemde natuurgebieden, leert je deze kennis op verschillende manieren over te dragen op anderen en resulteert in een door jezelf uitgezette tocht in het door jou gekozen natuurgebied. Daarmee behaal je het certificaat en kun je als vrijwillig landschapsgids van Landschap Overijssel een paar keer per jaar geïnteresseerde bezoekers meenemen op ‘jouw’ tocht. Voor een verdere verdieping van je kennis word je vervolgens aan een ervaren gids gekoppeld, om ervaringen te delen volgen er bovendien terugkomdagen voor alle cursisten.

Behoefte aan gidsen

Deze cursus volgt op het succes van eenzelfde, in 2014 door Landschap Overijssel en IVN Enschede geïntroduceerde cursus ‘Landschapsgidsen in Twente’. Het speelt in op de behoefte aan meer gidsen in het Reestdal en andere regio’s in Overijssel. Deze nieuwe cursus bestaat uit minimaal twaalf bijeenkomsten; allen eind 2015, begin 2016 gepland. De kosten bedragen 75 euro per persoon, donateurs van Landschap Overijssel en leden van IVN betalen 55 euro. Om je kennis op peil te houden of uit te breiden kun je na het behalen van je certificaat regelmatig aan andere informatieavonden, cursussen en excursies deelnemen. Kijk voor meer informatie op www.landschapoverijsel.nl/gidsencursus.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.