Home / Ankum / basisschoolkinderen doen mee aan roefeldag

basisschoolkinderen doen mee aan roefeldag

“We zijn al enige tijd bezig met alle voorbereidingen”, laat Jeannette van der Vegt namens de Roefeldagcommissie weten. “Vorige week hebben we alle scholen bezocht. De kinderen zijn via een powerpoint geïnformeerd en enthousiast gemaakt en we hebben opgavenstrookjes uitgedeeld.”

Elk jaar geven zich ruim 200 leerlingen op voor de Roefeldag, vertelt Jeannette. “En het is fantastisch dat er meer dan 40 bedrijven en instellingen vrijwillig meewerken en hun deuren opzetten, zodat de kinderen een kijkje kunnen nemen. Maar nog spannender… achter de schermen kunnen kijken. Zo komen kinderen op plekken waar je normaal gesproken niet zo snel komt. Bijvoorbeeld in de keuken van een restaurant, in de behandelkamer van de huisarts, in een slagerij, in een brandweerauto of het magazijn van een winkel.”

Kortom, de jaarlijkse Roefeldag is elk jaar een spannende, leerzame middag vol ontdekken en snuffelen, een ander woord voor roefelen.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.