Home / archiefcentraal / asc62 zet zac verdiend opzij

asc62 zet zac verdiend opzij

ASC’62 heeft vanmiddag zijn derde wedstrijd van het seizoen gewonnen. Het was in eigen huis met 3-0 te sterk voor ZAC en kon terugkijken op een verdiende overwinning.

De wedstrijd ASC’62 en ZAC was een duel met een speciaal tintje. ZAC-trainer Egbert Kragt en ZAC-aanvaller Joren Drost hadden beiden namelijk een verleden bij ASC’62, Drost speelde vorig jaar nog voor de ploeg uit Dalfsen, en waren dus weer terug op het oude nest.

ASC’62 begon sterk aan het duel en net als de voorgaande weken kwam het weer vroeg op voorsprong. Stefan Holsappel schoot ASC’62 namelijk in de tiende minuut naar een 1-0 voorsprong en mocht hiervoor met name Matthijs van Gelder bedanken die goed doorzette waardoor Holsappel de gelegenheid kreeg om te scoren.

In de twintigste minuut leek er een keerpunt in de wedstrijd te komen. De verdediging van ASC’62 liet zich makkelijk wegzetten waardoor een ZAC-speler oog in oog kwam met ASC’62-doelman Berry Roeberts. Roeberts stuitte de aanvaller van de bezoekers vervolgens onreglementair met een strafschop en directe rode kaart tot gevolg.

Reservedoelman Rick Kijk in de Vegte kwam hierdoor in het veld en het was Mees Bartels die noodgedwongen gewisseld werd. Kijk in de Vegte bewees ASC’62 direct een goede dienst door de strafschop te pakken en daarmee de 1-0 voorsprong voor ASC’62 in stand te houden.

In ondertal kwam ASC’62 in het restant van de eerste helft bijna niet in de problemen. ZAC kreeg door het numerieke overwicht wel meer aanvallende intenties maar Kijk in de Vegte hoefde slechts één keer handelend op te treden en deed dit wederom sterk. Beide ploegen zochten hierdoor met een 1-0 ruststand de kleedkamers op.

Ook in de tweede helft hield ASC’62 prima stand en de ploeg uit Dalfsen wist kort na de theepauze de voorsprong zelfs te verdubbelen. Rick van Faassen kwam goed door en zette de bal voor richting Chiel Pasman. ZAC-speler Mycha van Rossum werkte vervolgens in een uiterste poging de bal voor Pasman weg te werken het leer in het eigen doel: 2-0.

Toen het in de 68e minuut vervolgens weer tien tegen tien werd leek het verzet van ZAC definitief gebroken. Okke Scholten, die in de eerste helft ook de strafschop miste, kreeg zijn tweede gele kaart voor commentaar op de leiding en kon vertrekken. Toen twee minuten later Matthijs van Gelder ook nog de 3-0 maakte was de wedstrijd beslist.

Al met al een verdiend overwinning voor ASC’62 dat het seizoen met negen punten uit vier wedstrijden sterk begonnen is. Het bevindt zich nu op een gedeeld derde plek en heeft slechts één punt achterstand op koplopers De Esch en DZC’68. Volgende week gaat ASC’62 op bezoek bij VV Hellendoorn.

Lees ook

FC Ommen probleemloos langs BSVV

OMMEN – Een nadere kennismaking met BSVV werd de lokale voetballiefhebber onthouden. Geen toeschouwers bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.