Home / archiefcentraal / amy en daan presteren op ek dog frisbee

amy en daan presteren op ek dog frisbee

De twee jonge Dog Frisbeeërs hielden zich uitstekend staande. Op het EK waren ze de enige kinderen tussen verder alleen maar volwassenen. Uit allerlei landen kwamen de deelnemers naar Baskenland om mee te doen aan het kampioenschap. Dog Frisbeeërs uit Spanje, Portugal, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Italië streden samen met hun hond om de prijzen.

Finale

Amy mocht twee keer uitkomen in de finale met haar hond Kate. De eerste ronde lange afstandsgooien was foutloos. Haar fantastische hond Kate ving alle worpen, Amy gooide enorm ver en ze gooide bovendien een keer in de bonuszone, waardoor ze extra punten kreeg. Haar freestyleronde stal de harten van de jury en het publiek. Amy heeft een behoorlijk hoge moeilijkheidsgraad in worpen en haar hond speelde onwaarschijnlijk goed.

Zondag was er nog een wedstrijd onder een andere organisatie, waar Amy en Kate de beste en een bijna foutloze Freestyle ronde hadden. Ze werden samen eerste op de Freestyle en viere in het algemene klassement.

WK

Maandagnacht kwamen de twee terug uit het mooie en bijzondere Baskenland. Ze kunnen zich nu voorbereiden op het WK in Los Angeles. Op 15 oktober vertrekken Daan en Amy naar de Verenigde Staten, waar ze een gooi gaan doen naar de wereldtitel. Hondenschool Happy Tails laat weten super trots te zijn op deze twee frisbeekanjers en hun viervoeters.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.