Home / archiefcentraal / vrienden van dalfsen 60 kmh is genoeg

vrienden van dalfsen 60 kmh is genoeg

De vereniging Vrienden van Dalfsen vindt dat de maximumsnelheid op de Rechterensedijk 60 kilometer per uur moet blijven. Daarbij zouden er volgens de vereniging passeerstroken moeten komen. Op dit moment zijn er nog zes mogelijke oplossingen voor de Rechterensedijk. De keuze van de Vrienden van Dalfsen valt op optie 4.

De vereniging Vrienden van Dalfsen stuurde ons het volgende stuk:

“Op maandagavond 7 september houdt de raadscommissie een openbare informatieavond over de Rechterensedijk waarop burgers en deskundigen hun mening kunnen geven over de herinrichting ervan. Ook de Vrienden van Dalfsen zullen gebruik maken van het inspreekrecht en duidelijk maken waarom deze vereniging -260 leden – kiest voor de variant 4A: 60km met passeerstroken.

Het standpunt van de Vrienden is dat verbreding en opwaardering tot een 80km-weg leidt tot een aanzuigende werking voor zwaar verkeer dat niet voor Dalfsen is bedoeld, waardoor de kans op ongelukken groter wordt. Ook op de Vechtdijk en de Rondweg. Nu rijdt daar al veel verkeer dat niet in het dorp hoeft te zijn. Bijvoorbeeld verkeer komend vanaf Ommen of Lemelerveld, op weg naar de A28. Gemeenten voorkomen altijd het ontstaan van een sluiproute, maar in het ICD-plan wordt er één gecreëerd!

Meer doorgaand verkeer versterkt de scheidende werking van de Rondweg. De gevolgen voor de Gerner Marke en de nieuwe oostelijke woonwijk liegen er niet om. De onveiligheid wordt groter. Fietsers – kinderen en volwassenen – komen in de knel bij het oversteken. De onveiligheid neemt toe op de Rechterensedijk, op de Vechtdijk en de Rondweg. Een smalle Rechterensedijk echter, ontmoedigt het (zware sluip)verkeer.

Een natuurlijke verkeersremmer, dat is zo gek nog niet. Een drietal volwaardige passeerhavens kan het passeerprobleem voor vrachtwagens en landbouwverkeer oplossen. Het tijdverlies bedraagt minder dan 40 seconden, het gaat tenslotte maar om 1,2 kilometer weglengte. Verbreding of verlegging kost misschien wel meerdere miljoenen. Terwijl de rest van het traject naar Lemelerveld evenmin geschikt is om 80 te rijden. Laten we het verkeer niet op een dwaalspoor brengen of uitnodigen tot jakkeren langs een woonwijk, dwars door het dorp. Het gaat om onze veiligheid!

Voorafgaand aan de informatieavond zullen de Vrienden hun bezorgdheid over met name de toename van de verkeersdruk en onveiligheid nog eens duidelijk maken middels een mailing naar de raadsleden, en een flyeractie bij o.a. de basisscholen, de Trefkoele en de toerclub.

Deelt u onze zorgen? Maak dit dan kenbaar aan de gemeenteraad bv. door een mail aan uw politieke vertegenwoordiger te sturen. De volgende emailadressen zijn praktisch hiervoor: gemeentebelangen@dalfsen.nl; cda@dalfsen.nl; christenunie@dalfsen.nl ; PVDA@dalfsen.nl;

VVD@dalfsen.nl; D66@dalfsen.nl.”

Lees ook

Statenlid Claudi Groot Koerkamp (GroenLinks) uit Wijhe stapt op

WIJHE – Statenlid Claudi Groot Koerkamp van GroenLinks heeft besloten te stoppen met haar werk …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.