Home / archiefcentraal / vernieuwd sportpark gerner officieel geopend

vernieuwd sportpark gerner officieel geopend

Een groot aantal sponsoren, bestuursleden en vrijwilligers was in de kantine van SV Dalfsen aanwezig bij het openingswoordje van de voorzitters van beide verenigingen. Jos Ramaker van SV Dalfsen bedankte in zijn speech iedereen die heeft bijgedragen aan het vernieuwde sportpark. Later dit jaar zwaait hij af als voorzitter en hij heeft er alle vertrouwen in dat de Dalfser clubs klaar zijn voor de toekomst.

Namens ASC’62 gaf Bert Visscher aan vooral trots te zijn: “Veel mensen vinden het heel normaal hoe ons sportpark erbij ligt. Maar afgelopen zomer was ik op vakantie in Italië en ik heb eens gekeken hoe de sportvelden daar erbij liggen. Dan ben ik ontzettend trots hoe goed wij het hier voor elkaar hebben. Dat realiseren we soms wel eens te weinig.”

Openingshandeling

De officiële openingshandeling vond plaats bij het hoofdveld, waar wethouder Maurits von Martels de bal het kleedgebouw in schoot. Hij gaf aan zeer tevreden te zijn met het vernieuwde sportpark en de samenwerking tussen de twee voetbalverenigingen. “De gemeente moedigt de samenwerking tussen SV Dalfsen en ASC’62 bijzonder aan en we zijn benieuwd waar dit in de toekomst nog toe gaat leiden.”

Von Martels bood namens de gemeente een boom aan die bij het hoofdveld komt te staan. “Een boom staat symbool voor groei en ontwikkeling”, legde de wethouder uit. Om daar dubbelzinnig aan toe te voegen: “De beuk moet erin!”

Scorebord

Clubman Herman Mestebeld kan bij thuiswedstrijden voortaan ook weer aan de slag. Voor zowel ASC’62 en SV Dalfsen bedient hij sinds jaar en dag het scorebord. Vanwege de verbouwingen moest Sportpark Gerner het afgelopen seizoen echter doen zonder scorebord. Dat is vanaf nu verleden tijd. De betrokken bouwbedrijven onthulden het nieuwe exemplaar, die meteen maar even getest werd. Op het bord pronken de logo’s van ASC’62, SV Dalfsen en de bedrijven Bongers, Van Pijkeren en Morrenhof Jansen.

Met de opening van het nieuwe sportpark zijn SV Dalfsen en ASC’62 helemaal klaar voor het nieuwe seizoen. Op zaterdag 5 september trappen de blauwwitten het seizoen in de Tweede klasse H af met een thuiswedstrijd tegen SVI. De roodgelen van SV Dalfsen gaan een dag later van start in de Vierde klasse H. In Bathmen staat het duel tegen ABS op het programma.

Lees ook

SV Dalfsen presenteert eigen spelersbus

DALFSEN – Op sportpark Gerner is zondagmiddag de SV Dalfsen spelersbus gepresenteerd. De touringcar van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.