veel publiek op tweede dag csi ommen

Ondanks de warmte wisten donderdag veel mensen de weg te vinden naar het wedstrijdterrein van CSI Ommen. Vooral de in de avond geplande menwedstrijd trok veel publiek.

In de eerste 3*-rubriek verschenen maar liefst 149 combinaties aan de start van het 1,40-parcours. Het eerste deel van de rubriek werd gewonnen door Kirsten Rikkert. De amazone uit Enter legde het parcours af in een tijd van 57,87 seconden. In het tweede deel ging de overwinning naar de Ierse Conor Drain die met de Nederlandse ruin Zidane finishte in een tijd van 60,13 seconden. Daarmee liet hij Henk Frederiks achter zich die met 61,39 seconden als tweede eindigde. Angelique Hoorn werd derde in een tijd van 61,43 seconden.

Met een goed gevulde tribune gingen de enkelspanpaarden, enkelspan- tweespan- en vierspanpony’s gisteravond in de prachtig verlichte piste van de Driehoekhoeve van start. Bij de enkelspanpony’s ging de overwinning naar Marieke Versluis. Arjen Holties ging er met de winst vandoor met zijn tweespan. Marijke Hammink legde met haar vierspanpony’s het parcours als snelste af en bij de paarden wist Réne Schuiling de eerst prijs in de wacht te slepen.

Vrijdag

Op vrijdagavond staat Puissance springen op het programma van CSI Ommen. Een mix van internationale topruiters en Puissance specialisten uit de regio springen in deze rubriek over extreem hoge hindernissen. Onder andere internationale topruiters Conor Drain uit Ierland en de Belgische Karel Cox verschijnen vrijdagavond in de piste van CSI Ommen.

Ook het paard Richi Rich doet mee, deze keer gereden door Michael Kearins. Richi Rich staat bekend om het winnen van het Puissance springen tijdens Olympia in Londen, waar hij over een muur van maar liefst 2,20 meter sprong. Jesper Romp, winnaar van de Grote Prijs van CSI Ommen vorig jaar, staat ook op de startlijst. Afgelopen zaterdag won hij de Puissance rubriek in Tubbergen door een muur van 2,10 meter te bedwingen. Het Puissance springen start vrijdagavond om 21:00 uur. Entree is gratis.

CSI Ommen duurt nog het hele weekend. De Grote Prijs wordt zondagmiddag live uitgezonden op RTV Oost. Toegang is alle dagen gratis. Informatie en het volledige programma staat op www.jumpingdedriehoek.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.