Home / archiefcentraal / vechtdal fietsvierdaagse komt eraan

vechtdal fietsvierdaagse komt eraan

De vakanties lopen op hun einde, maar het beste komt nog: de ANWB Vechtdal Fietsvierdaagse. Tijdens dit landelijke evenement, dat gehouden wordt van 1 tot en met 4 september, krijgen fietsers alle hoeken van het Vechtdal te zien.

Het mooie aan de ANWB Vechtdal Fietsvierdaagse is dat er iedere dag gestart wordt vanaf een andere locatie, vindt deelneemster Louise Kauwenberg. “Daardoor zie je veel meer dan wanneer je steeds op dezelfde plek start”, weet de Haagse inmiddels. “Ik doe dit jaar voor de tiende keer mee en ik heb in al die tijd bijna nooit tweemaal over dezelfde fietspad gereden. Natuurlijk komen sommige stukjes je wel bekend voor, maar de organisatie weet toch ieder jaar weer andere routes te kiezen.”

Louise is één van de duizenden deelnemers die jaarlijks de weg weten te vinden naar het Vechtdal. Net als veel medefietsers, boekt ook zij ieder jaar een Vechtdal Fietsvierdaagse-arrangement bij een van de deelnemende recreatiebedrijven. “Ik fiets altijd samen met mijn drie zussen en we staan ieder jaar ergens anders. De vorige keer verbleven we in Balkbrug en ditmaal gaan we naar een grote camping in de bossen van Ommen”, vertelt ze.

“Het is voor ons ook altijd een soort reünie, want we wonen allemaal ver van elkaar en we zien elkaar niet dagelijks. Ondanks onze leeftijd, ik ben met mijn 68 jaren de jongste en mijn oudste zus is 79, zijn we allemaal nog fit en vitaal. Misschien komt dat wel doordat we zoveel fietsen. Ik heb zelf niet eens een auto, ik heb me mijn leven lang gered zonder rijbewijs.”

De routes hebben een afstand van 40 of 60 kilometer en zijn niet alleen goed aangegeven op speciaal daarvoor gedrukte fietskaarten, maar worden ook nauwkeurig uitgezet met Vechtdalroze pijltjes. “We controleren de routes een aantal keren per dag om te kijken of er geen grappenmakers zijn geweest die de pijltjes hebben verhangen”, zegt organisator Wim Borst. “Ook dit jaar zijn de routes weer prachtig. Iedere fietstocht heeft een eigen thema. Daarnaast krijgen de deelnemers informatie mee over de bezienswaardigheden onderweg die de moeite waard zijn om even te bekijken.”

Wim Borst hoopt ook dit jaar weer op een grote opkomst. “Het is altijd een hele klus om de routes uit te zetten en ervoor te zorgen dat die vier dagen vlekkeloos verlopen”, zegt hij. “We doen het allemaal vrijwillig en steken er een hoop tijd in. Onze beloning bestaat uit een grote opkomst en de blije gezichten van de deelnemers.” Kijk voor meer informatie op www.vechtdalfietsvierdaagse.nl.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.