Home / archiefcentraal / vechtdal fietsvierdaagse klaar voor de start

vechtdal fietsvierdaagse klaar voor de start

Wat de Nijmeegse is voor wandelaars, is de Vechtdal Fietsvierdaagse voor fietsers. Vier dagen lang fietsplezier door het mooiste gebied van Nederland met opstapplaatsen verspreid over Dalfsen, Ommen en Hardenberg. De mix van mooie routes, een vleugje cultuur en gezellige rustpunten maken dit landelijke fietsevenement ieder jaar weer tot een groot succes.

De Vechtdal Fietsvierdaagse is een initiatief van lokale recreatieondernemers, in samenwerking met de Caravan en Kampeer Kampioen (KCK) van de ANWB. Waar de Vechtdallers zorgen voor mooie routes, levert de KCK de nodige vrijwilligers die het evenement bemensen. “We draaien dit evenement met ruim zestig vrijwilligers van het ledenhulpkorps van de ANWB”, zegt coördinator Wim Borst. “Zij zorgen voor de bewegwijzering en fungeren als verkeersregelaars of stempelposten en runnen de ‘panneclub’, die als een soort wegenwacht voor de fiets onderweg banden plakt en andere reparaties verricht.”

Populariteit

Vierdaagsevoorzitter Jack van der Boon is er trots op dat het evenement na ruim drie lustra nog steeds aan populariteit wint. “De Vechtdal Fietsvierdaagse wordt ieder jaar gehouden in de eerste week van september. Dan is het weer vrijwel altijd goed en zijn de meeste mensen weer terug van vakantie. De jongeren hebben alweer een paar weken gewerkt en te 65-plussers maken zich op voor de winter. Zo’n weekje fietsen in het Vechtdal is voor iedereen een mooie afsluiter van de zomer.”

Hij maakt snel een rekensommetje. “Gemiddeld hebben we jaarlijks zo’n 3000 deelnemers. Er worden routes van 40 en 60 kilometer gereden. Wanneer je dat allemaal bij elkaar optelt, denk ik dat er in totaal zo’n zeven miljoen kilometer is gefietst in het Vechtdal. Moet je kijken wat dat betekent voor de sector recreatie en toerisme.”

Bezienswaardigheden

Onder het motto ‘Pak de fiets, maar stap ook eens af’, neemt de organisatie jaarlijks zoveel mogelijk bezienswaardigheden op in de route. “Naast molens, zijn er een flink aantal bijzondere galerieën, tuinen en musea in de route opgenomen die bezocht kunnen worden”, vertelt Wim Borst.

De Vechtdal Fietsvierdaagse wordt gehouden van dinsdag 1 september t/m vrijdag 4 september 2015. Meedoen? Kijk op www.vechtdalfietsvierdaagse.nl of volg de facebookpagina.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.