Home / archiefcentraal / uit hei en dennen facebook

uit hei en dennen facebook

Wie zit er niet ‘op’. Wat vind ik het een bijzondere en leuke manier om met mensen te communiceren. Je hebt ze nooit hebt gezien, en toch, langzaam maar zeker worden ze je heel vertrouwd. De vriendenkring vergroot zich na verloop van tijd enorm als je regelmatig van je laat zien. Door reacties op reacties werkt Facebook als een olievlek. Ik merk, dat wanneer je foto’s deelt van dat wat je liefhebt, anderen inspireert. Een foto zegt meer dan 1000 woorden. We gaan van elkaar houden.

Nee, in de eerste jaren leek het me gedoe. Wat heeft een oudere van dag nog te melden hè? Opstaan, eten, drinken, hobby’s en naar bed… Dan ben je snel uitgepraat.

Maar… wat kun je door gewoon van alles over jezelf te schrijven veel mensen bereiken. En dan niet op gezwollen toon over dat wat je weer zo briljant hebt gedaan. Dat interesseert geen hond. Maar, gewoon wat zo je gedachten zijn, hoe je naar de dingen kijkt, met soms wat humor en zelfspot. Ook is het heerlijk om te reageren op diverse berichten, foto’s, meldingen van evenementen, verjaardagen, verdriet en vreugde.

Veel mensen vinden dat het een onpersoonlijke bezigheid is. Dat moet ik met stelligheid ontkrachten. Juist doordat we durven schrijven wat we voelen, verwachten, waar we verdriet of vreugde over hebben. Het doet goed om het te delen met je vrienden. Je kunt niet met al die mensen persoonlijk contact hebben. De Facebookvrienden in de omgeving worden vaak wel je persoonlijke vrienden en geloof me, dat is heel waardevol en voelt zo goed.

Zo heb ik mijn schoolvriendinnetje Annie weer gevonden, kreeg ik vrienden, zo ook de column in deze regiokrant, allemaal door Facebook. Ik schrijf in de regel iedere dag tegen een uur of 5 een bericht op Facebook. Niet dat er altijd iets ‘belangrijks’ te vertellen is. Welnee, ik ben meestal thuis te vinden. Maar mijn vingers vertellen sneller dan ik denk. En van het één komt het ander.

Facebook heeft mijn leven immens veranderd. Ik vond vrienden en familie tot in Afrika. Daarop komen dan weer bezoeken heen en weer. Facebookvrienden inspireren elkaar, bemoedigen, leven mee, verheugen zich, maken persoonlijk contact en dat vermenigvuldigt zich snel. Ik pleit, vooral voor de wat ouderen, begin op Facebook. Er is altijd iemand die je daar mee kan helpen.

Echt waar, Facebook maakt je leven vrolijker en verrijkt je horizon.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.