toerclub nieuwleusen gaat voor recorddeelname

Op zaterdag 29 augustus organiseert Toerclub Nieuwleusen haar traditionele Sallandse Heuvelentocht. De organisatie hoopt hierbij op een recordaantal deelnemers. De Sallandse Heuvelentocht valt al jaren op door de prachtige routes waarbij deelnemers kunnen kiezen tussen 50, 80 of 120 kilometer.

Bij inschrijving ontvangen de deelnemers een routebeschrijving en daarnaast zijn de ritten, die over de prachtige heuvels van Overijssel leiden, volledig gepijld. De toerrijders genieten van het prachtige Salland en voor de sportieveling is er voldoende uitdaging op de ‘cols’ van Overijssel.

Routes

De korte route van 50 kilometer verloopt geheel vlak. Via Dalfsen en Hoonhorst fietsen de deelnemers langs het kanaal richting Dalmsholte. Over schitterende fietspaden gaat de route weer richting Dalfsen, via de Stokte gaat het weer terug richting Nieuwleusen.

De 80 kilometerroute gaat na de splitsing bij Hoonhorst richting Hellendoorn, waar de deelnemers via de Sanatoriumlaan weer terug fietsen naar Nieuwleusen via de Lemelerberg. Op deze route moeten dus al de nodige hoogtemeters overwonnen worden en doet de Sallandse Heuvelentocht haar eer goed aan.

De 120 kilometer is voor de echte ‘die-hards’. Zij nemen een extra rondje over de Holterberg. Uiteraard moeten op deze afstand de meeste hoogteverschil worden bedwongen. Dat dit evenement goed staat aangeschreven, bewijst ieder jaar weer het grote aantal deelnemers dat op de tocht afkomt.

Starttijden:

50 kilometer: 9.00 – 13.00 uur

80 kilometer: 7.30 – 11.00 uur

120 kilometer: 7.30 – 10.00 uur

De startplaats is bij cafetaria ’t Witte Peerd aan de Westeinde 5 in Nieuwleusen.

Henk Withaar, een van de organisatoren van de fietstocht hoopt op een record aantal deelnemers: “Op Hemelvaartsdag organiseerde de toerclub de DauwtrapRit, eveneens vanuit Nieuwleusen. Op deze tocht kwamen meer dan 350 deelnemers af, het zou fantastisch zijn wanneer we dat aantal kunnen overtreffen.”

Kijk voor meer informatie op www.toerclubnieuwleusen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.