Home / archiefcentraal / team vechtgenoten naar de mont ventoux

team vechtgenoten naar de mont ventoux

Team Vechtgenoten heeft zich net als vorig jaar aangesloten bij de Stichting Mont Ventoux en gaat ook dit jaar de uitdaging aan de top van de berg Mont Ventoux te beklimmen. Lopend, hardlopend of fietsend. Iedereen zal zijn uiterste best doen de klim van bijna 25 kilometer te doorstaan om uiteindelijk moe maar voldaan op de ruim 1900 meter hoge top te staan.

Team Vechtgenoten: “Elke dag ervaren we wat een rijkdom het is als je gezond bent en dit kunt doen. Door deze uitdaging willen we geld inzamelen voor het KWF (Koningin Wilhelminafonds) en het Vechtgenotenhuis in Ommen.” Het ingezamelde geld (60%) wordt gebruikt voor twee projecten: hersentumor bij kinderen en het project van de kinderkankerafdeling van het AMC/EKC in Amsterdam en het Erasmus MC-Sophia in Rotterdam.

Verdere ontwikkelingen van de targeted geneesmiddelen worden door het ingezamelde geld mogelijk gemaakt. Deze nieuwe geneesmiddelen zijn effectiever en geven minder bijwerkingen dan de bekende chemotherapieën, omdat zij een doelgerichte therapie mogelijk maken met minder schade aan de gezonde cellen. De andere 40% gaat naar het Vechtgenotenhuis in Ommen en dan vooral naar de jongvolwassenen.

Op zondag 16 augustus presenteert het team Vechtgenoten zich om 17.30 uur bij een van de deelnemers. Dit vindt plaats in Vilsteren aan de Gravendijk 17.

Lees ook

Vilsteren moet het hoofd buigen voor Epse

EPSE – Met een zwaarbevochten ‘bloed, zweet en tranenoverwinning’ op Mariënheem in de pocket reisde …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.