Home / archiefcentraal / sukerbietenfeest begint zonovergoten

sukerbietenfeest begint zonovergoten

Nadat het Kroonplein vakkundig werd ingericht en plaats bood aan tal van oude, jonge en nieuwe verkopers konden bezoekers de kraampjes weer afstruinen voor kleren, hebbedingetjes en andere producten. Volgens een marktverkoper kon het feest niet beter beginnen met deze prachtige omstandigheden, doelend op de zon die de hele dag volop zijn gezicht liet zien.

Vorig jaar deed de kunstmarkt al haar intrede tijdens de braderie en rommelmarkt en vanwege het succes was er ook dit jaar weer een plekje ingericht voor kunstenaars uit de wijde omgeving. Kunstenaars uit Lemelerveld, Dalfsen, Heino en noem zo maar op presenteerden naast de feesttent hier hun eigen creaties en dat lokte wederom positieve reacties uit.

En nadat de meeste bezoekers de rommelmarkt, braderie en kunstmarkt meer dan één keer hadden afgestruind werd er een plekje gezocht in de feesttent. Al jarenlang is het dan tijd voor de populaire vaste formule, de Ludieke Veiling. Onder leiding van veilingmeesters Kogelman en Westemeijer worden dan tal van ludieke, nuttige, handige, onhandige en onzinnige prijzen verkocht voor het goede doel.

Mensen gingen naar huis met bijvoorbeeld een wedstrijdshirt van Maikel Kieftenbeld en wedstrijdbezoek aan Birmingham City of een zitmaaier (fiets inclusief volledig ingebouwde grasmaaier). De opbrengst ging dit jaar naar het Ronald McDonald Kinderhuis en de Ludieke Veiling was wederom een groot succes.

Met deze prachtige zonnige start kon het Sukerbietenfeest niet beter beginnen. Het feest wordt woensdagavond doorgezet onder leiding van DJ Kriskras in de kleine tent. Het Sukerbietenfeest duurt van 5 tot en met 9 augustus en is, met uitzondering van de zaterdagavond, gratis te bezoeken. Donderdag staat de spectaculaire zeskamp op het programma. Kijk voor meer informatie op www.feestweeklemelerveld.nl.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.