stap mee door natuurgebied collendoorn

Woensdagavond 2 september houdt Landschap Overijssel een ‘Op stap’ excursie door natuurgebied Collendoorn. Onder leiding van boswachter en tevens natuurgids Wiebe Tolman wandelen de deelnemers ongeveer anderhalf uur door dit mooie, gevarieerde gebied.

De start is om 19.00 uur bij de parkeerplaats aan de Kerkdijk in Collendoorn, schuin tegenover huisnummer 5. De kosten bedragen €3,00 per volwassene en €1,50 per kind. Donateurs van Landschap Overijssel, of een van de andere Landschappen, kunnen op vertoon van hun pasje gratis deelnemen. Van tevoren opgeven is voor deze wandeling niet nodig.

Ontdek hoe mooi een vuilnisbelt kan zijn

Natuurgebied Collendoorn wordt beheerd door Landschap Overijssel en ligt vlakbij Hardenberg. Het terrein heeft een bijzondere ontstaansgeschiedenis als vuilnisbelt, de gids vertelt er graag over. De natuur heeft zich hier geleidelijk ontwikkeld en is inmiddels erg gevarieerd, met een grote verscheidenheid aan bomen, planten, vogels, vlinders en paddenstoelen. De wespenorchis, vlasbekje, geelgors en groene specht zijn een paar van de soorten.

Op ruim 25 meter hoogte is er een prachtig uitzicht op de omgeving met zicht tot in Duitsland. Deze wandeling is geschikt voor het hele gezin. Honden mogen in verband met verstoring niet mee. Kijk voor meer informatie op www.landschapoverijssel.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.