spektakel tijdens jumping de driehoek

Van 6 tot en met 9 augustus 2015 vindt de zesde editie van Jumping De Driehoek plaats. Het internationale springconcours van Jumping de Driehoek bij de familie Schuttert in Stegeren wordt nog grootser aangepakt. De prijzenpot tijdens CSI Ommen is voor de ruiters flink gestegen. Er zijn vier hoog gedoteerde rankingproeven waarin ze punten kunnen verdienen voor de wereldranking en elke dag zijn er aantrekkelijke shows voor de toeschouwers. Toegang is gratis.

Donderdag: spannende menmarathon

Tijdens CSI Ommen vindt op donderdag 6 augustus om 21.00 uur een spannende menmarathon plaats. Aan de start van de wedstrijd, volgens de succesvolle opzet van de FEI World Cup Driving, verschijnen de enkelspan pony’s, tweespan pony’s, tweespan paarden en vierspan pony’s. De aanspanningen rijden in twee manches een spectaculair marathonparcours, dat ze zo snel mogelijk en foutloos moeten afleggen. Met bekende namen van internationale rijders als de Duits kampioen Michael Bügener, de altijd snelle Marijke Hammink en de winnaar van 2014 Wout Jan van Veluw is een spannende strijd gegarandeerd. De startlijst staat op www.jumpingdedriehoek.nl.

Vrijdag: puissance

Op vrijdagavond 7 augustus om 21.00 uur staat een spectaculaire rubriek op het programma tijdens Jumping De Driehoek: De Puissance. Een publiekstrekker waarbij de deelnemers springen over een zeer hoge muur, met een Kia Picanto voor de winnaar. De overige deelnemers krijgen €10.000 te verdelen. “Deze rubriek wordt nog maar weinig georganiseerd, maar is wel spectaculair. Nu we een auto voor de winnaar hebben en een goede prijzenpot voor de rest, is het voor de ruiters absoluut de moeite waard om in te schrijven!” aldus Jan Schuttert. De vrijdag wordt afgesloten met een gezellige feestavond.

Zaterdag: clinic van wereldkampioen Jeroen Dubbeldam

Op zaterdagavond 8 augustus om 20.00 uur geeft niemand minder dan Wereldkampioen Jeroen Dubbeldam een springclinic. Hij zal te paard uitleggen en laten zien hoe hij zijn successen realiseert.

Aansluitend aan de clinic vindt de finale van het CSI3* Jachtspringen 1.45m plaats, waarin punten voor de wereldranglijst zijn te behalen. Topruiters zoals Jeroen Dubbeldam, Gerco Schröder, Beezie Madden, Ludger Beerbaum en Jos Lansink verschijnen in deze rubriek aan de start. Na de finale van het Jachtspringen gaat het nog even door; ook dag drie van CSI Ommen wordt afgesloten met een groot feest.

Zondag: beste tuigpaarden van Nederland

Op zondagmiddag 9 augustus betreden de beste tuigpaarden van Nederland, enkelspan en dubbelspan, de ring. Voorafgaand aan de Grand Finale van CSI*** Ommen; De Grote Prijs van het Vechtdal. Om 14.30 strijden de enkelspannen tuigpaarden om de winst. Rond 16.45 uur komen de tweespannen tuigpaarden in de baan om te bepalen wie de beste is.

Elke dag is er voor elk wat wils, laat de organisatie weten. Op het wedstrijdterrein rondom De Driehoekhoeve is een ruim opgezet strodorp met gezellige winkeltjes, een kids paddock en een ruime overdekte tribune voor de bezoekers.

Vechtdalstal

Nieuw is de Vechtdalstal, mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel. Ondernemers, bestuurders en organisaties die een link hebben met het Vechtdal kunnen hun producten etaleren in de prachtige paardenstal van de familie Schuttert en netwerken met ondernemers van binnen en buiten de regio.

Alle ingrediënten zijn aanwezig om er een mooi en sportief evenement van te maken, waarbij topsport en gezelligheid voorop staan. De toegang is gratis. Meer informatie staat op www.jumpingdedriehoek.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.