sjaco aalbers volop in training voor bergloop

Sjaco Aalbers van Eye Wish Opticiens in Ommen is volop in training voor de beruchte Stelvio Bergloop in Italië. Komende zaterdag gaat hij meedoen aan de hardloopwedstrijd van 21,2 kilometer, met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,5%. In totaal kent de route 1533 hoogtemeters, langs 34 haarspeldbochten.

Met zijn deelname wil Sjaco zoveel mogelijk geld ophalen voor het goede doel: onderzoek naar geïndividualiseerde kankermedicijnen. Want niet elke patiënt geneest met dezelfde cocktail van medicijnen. Kijk voor meer informatie hierover op www.barcodeforlife.nl. Inmiddels staat de teller op ruim €500. Een mooi bedrag, maar nog lang niet het streefbedrag dat Sjaco voor ogen heeft. Zijn doel is om €1533 in te zamelen, één euro voor elke hoogtemeter: “Net als in het hardlopen is de eindsprint belangrijk, om voor 29 augustus het bedrag te halen.”

Conditie

Sjaco is conditioneel helemaal klaar voor de start. Het afgelopen half jaar heeft hij wekelijks hard getraind. Op de loopband van de sportschool liep hij vaak op een tempo van 7 kilometer per uur met een stijgingspercentage van 10%. Dat hield hij twee uur achter elkaar vol, goed voor duizenden verbrande calorieën. Ook op de Mountain Bike trials maakte Sjaco de nodige kilometers, om zo zijn enkels, knieën en heupstabiliteit te verbeteren. “Beiden zijn ook goed voor het uithoudingsvermogen, al wist ik na het uitlopen van de marathon rond het Sneekermeer, op 15 juni, al dat het goed zat.”

Sjaco mag in zijn laatste voorbereidingsweek de trainingen wat terugschroeven. “Nu is het vooral nog goed nadenken over de mee te nemen en de te dragen kleding. In het dal kan het tropisch zijn, terwijl op de berg nog sneeuw kan liggen met een koude wind. Maar ik zie er erg naar uit en heb tot nu toe van familie, vrienden, hardlopers en klanten leuke, bemoedigende reacties gekregen.”

Doneren

Zaterdag verschijnt Sjaco aan de start van de Stelvio Bergloop in het Italiaanse Bormio. Tot die tijd zijn donaties nog hard nodig. Ga naar www.barcodeforlife.nl, klik op Stelvio for Life, kies doneren en selecteer deelnemer 44: Sjaco Aalbers. Je kunt ook contant een bijdrage / enveloppe afleveren in de winkel. Sjaco laat nog weten: “Ik betaal mijn eigen inschrijf-, reis- en overnachtingskosten, dus 100% gaat naar het goede doel.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.