salonorkest spoom start nieuw seizoen

Op dinsdag 18 augustus start salonorkest Spoom weer met de wekelijkse repetities. Het salonorkest bestaat uit 15 gevorderde (amateur)musici en repeteert elke dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de Trefkoele+ in Dalfsen. Spoom staat onder leiding van dirigent Martin van Zanten uit Kampen en speelt salonmuziek uit de jaren 1900-1950, lichte en vrolijke muziek, om naar te luisteren of om op te dansen.

De Bonte Dinsdagavondtrein

Voor ouder publiek speelt Spoom een speciaal programma: De Bonte Dinsdagavondtrein. De titel verwijst naar een populair radioprogramma uit de jaren 50 en de nummers die Spoom daarin ten gehore brengt roepen veel herkenning op, en nodigen uit tot meezingen, meeklappen, of een dansje maken. Voor het komende jaar staan al vijf optredens in het kader van de Bonte Dinsdagavondtrein geboekt.

Woonzorgcentra of andere instellingen die Spoom ook graag in huis willen halen met dit programma kunnen zich aanmelden via Yvonne te Woerd (06-54795800) of www.salonorkestspoom.nl.

Dansavonden, feesten en recepties

Op dinerdansants, feesten en recepties speelt Spoom vooral dansmuziek, vrolijke muziek van wals, foxtrot tot tango, waarop stijldansen mogelijk is. Al diverse malen heeft Spoom een tangoprogramma muzikaal ondersteund.

De bezetting van het orkest bestaat uit viool, altviool, cello, contrabas, piano, dwarsfluit, klarinet, fagot, accordeon, trompet, saxofoon en zang; regelmatig worden optredens aangevuld met slagwerk. De musici zijn afkomstig uit het Vechtdal, uit Salland, de Kop van Overijssel en Zuid-Drenthe. De sfeer in het orkest is goed met op zijn tijd een grap maar evengoed wordt er serieus gerepeteerd.

Aanvulling

Voor bijna alle instrumenten geldt dat aanvulling welkom is. Gevorderde (amateur)musici met belangstelling voor salonmuziek zijn van harte welkom. Er is vooral behoefte aan extra violisten, een dwarsfluitist en een (contra)bassist. Bij twijfel: kom gewoon eens een avond meespelen.

Bij Yvonne te Woerd, contactpersoon van Spoom, kun je meer informatie opvragen. Zij is bereikbaar via 06-54795800. Maar ook via de website of info@salonorkestspoom.nl, kun je contact leggen. Je bent van harte welkom!

1

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.