Home / archiefcentraal / ropcke zweers ziekenhuis ontvangt vaatkeurmerk

ropcke zweers ziekenhuis ontvangt vaatkeurmerk

Het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg heeft een verlenging gekregen voor het Vaatkeurmerk van De Hart&Vaatgroep. Hiermee voldoet het ziekenhuis aan de kwaliteitseisen die de patiëntenorganisatie in 2015 stelt aan vaatzorg in Nederland.

De Hart&Vaatgroep reikt dit jaar het Vaatkeurmerk 2015 uit aan 84 ziekenhuizen die aan de kwaliteitscriteria van de patiëntenorganisatie voldoen. Het Vaatkeurmerk 2015 geeft een gedetailleerder beeld van de kwaliteit van de arteriële vaatzorg dan voorheen. Het Röpcke-Zweers Ziekenhuis voldoet aan de kwaliteitseisen voor Domeinkeurmerk Perifeer arterieel vaatlijden (P).

Het Röpcke-Zweers Ziekenhuis, onderdeel van de Saxenburgh Groep in Hardenberg, werkt nauw samen met Ziekenhuis Groep Twente (ZGT). Het Röpcke-Zweers Ziekenhuis biedt voor- en nazorg op gebied van vaatzorg op de vaatpoli. De vaatoperaties worden gedaan in ZGT Almelo. De spataderbehandelingen ook in Hardenberg. Door de samenwerking van de partijen kan het ziekenhuis voldoen aan de criteria die de patiëntenorganisatie stelt aan de vaatzorg in Nederland.

Doel van het Vaatkeurmerk is het stimuleren van kwaliteitsverbetering en het informeren van patiënten, verwijzers over de kwaliteit van de in ziekenhuizen geboden vaatzorg. Al eerder dit jaar ontving het Röpcke-Zweers Ziekenhuis het keurmerk voor goede Stomazorg. Bekijk hier welke ziekenhuizen voldoen aan de kwaliteitseisen.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.