Home / archiefcentraal / proef dalfsen in alle geuren en smaken

proef dalfsen in alle geuren en smaken

Zaterdag 12 september laat Dalfsen zich van z’n mooiste kant zien. Het is Open Monumentendag, dus de mooiste monumenten openen hun deuren of hekken. Zo is het voorplein van Kasteel Rechteren te bezoeken, kunnen de tuinen van Huize De Leemcule bekeken worden en zijn er rondleidingen in Huis Den Berg. Uniek dit jaar is de openstelling van een deel van het landgoed en de tuinen van Buitenplaats de Mataram.

Op het Kerkplein staat weer een grote feesttent, waar het bierfestival plaatsvindt en de horeca zich onder andere met lekkere hapjes presenteert. Een groot aantal brouwers laat tientallen bijzondere bieren proeven (tegen geringe vergoeding), naast de Grote Kerk zijn er kinderspelen en zijn er activiteiten van Kunst om Dalfsen.

Fiets- en wandelroutes

Er kan gefietst en gewandeld worden, want daar is Dalfsen sterk in. Eén fietsroute van 34 kilometer gaat richting Landgoed De Horte. Gestopt kan worden bij de Mataram en ook bij varkensproeftuin de Panhof. De kasse Bij de Oorsprong (Eef Stel) opent haar deuren, waar ook het oerwater geproefd kan worden. De andere fietsroute van 33 kilometer leidt naar Oudleusen. Een ontspannen route met bijzondere stops bij een minimuseum, een atelier, oude brommers bekijken of verdiepen in de historie van Oudleusen en misschien wel proeven van de ‘Hessumse Bolle’ bij Madrid. Een wandelroute van 15 kilometer is ook richting de Mataram uitgezet. Alle routes zijn gratis verkrijgbaar op 12 september bij de Westermolen.

Rond de Westermolen is een heerlijke en boeiende streekmarkt ingericht met streekproducten, boeken en kunst. Hier is ook het vertrekpunt van de Paardentram. Bezoekers kunnen gratis meerijden met deze tram door Dalfsen met op- en afstapplaatsen bij de Trefkoele en de Leemcule. Uiteraard is de molen ook te bezichtigen, net als molen Fakkert in Hoonhorst. Bij de Boskamp kan traditioneel gratis de Balkenbrij worden geproefd.

Muziek

Muziek is er op verschillende plekken. In de synagoge vinden diverse optredens plaats, in de RK kerk treden Young Spirit en Excelsior op, er is muziek bij de streekmarkt en in de feesttent treden the Rockier, R&A-J Acoustic, Stille en Monkey Joe op. Live muziek en gezelligheid in de tent van 14.00 uur tot 23.00 uur. Voor het laatste nieuws kan je terecht op de website www.proefdalfsen.nl.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.