polyhymnia maakt zich op voor een druk najaar

De zomervakanties zijn voorbij en alle muzikanten zijn weer uitgerust. Dat is maar goed ook, want er staat een druk najaar in de agenda van muziekvereniging Polyhymnia uit Lemelerveld.

Zowel de fanfare, de slagwerkgroep als de majorettes zijn inmiddels druk met de voorbereidingen van een aantal hoogtepunten in het najaar. De jeugdafdelingen maken zich op voor het studieweekend op 19 en 20 september. Zij zullen in één weekend naast spel en vertier een concert instuderen en dit concert wordt op zondag 20 september aan iedereen die hier belangstelling voor heeft gepresenteerd.

Slagwerkavonden

De slagwerkgroep doet op vrijdag 16 oktober mee aan de slagwerkavond in Lemele. Vervolgens organiseren zij op zaterdag 14 november zelf een slagwerkavond bij Reimink in Lemelerveld. Bij het uitnodigen van de drumband KNA uit Lemele, bleek dat ook zij een slagwerkavond wilden organiseren dit jaar. Twee vliegen in één klap dus. Lemelerveld doet mee in Lemele, waaraan ook de slagwerkgroep uit Hellendoorn deelneemt en Lemele doet mee in Lemelerveld.

De slagwerkgroep uit Weerselo reist ook af naar Lemelerveld om een spetterende show te geven. Instructrice Henrike Palland heeft ervaring met dergelijke avonden en is eveneens instructrice van de slagwerkers uit Weerselo. Zij wil graag dit succesvolle concept ook bij Reimink in Lemelerveld lanceren. In een ongedwongen sfeer kunnen de bezoekers onder het genot van een hapje en drankje genieten van de slagwerkshows van de verschillende slagwerkgroepen.

Momenteel zijn de voorbereidingen in volle gang en de wildste ideeën komen hierbij over de tafel, het wordt een spectaculaire avond! Een geschikt programma voor een gezellig avondje uit met bijvoorbeeld vrienden, familie of buren. Three bands, one sound, kortom deze primeur mag je niet missen.

Vechtdalcup

De majorettes van Marinda Westendorp gaan op 3 oktober naar Slagharen, waar de Vechtdalcup wordt georganiseerd. Dit is een festival voor verenigingen uit de regio Hardenberg. Het A- en B-team verzorgen daar een show, daarnaast staan er ook een solo van Valerie Veltmaat en een duo-optreden van Meike Bovenmars en Britt Westendorp in de steigers voor de Vechtdalcup in Slagharen.

De fanfare, onder leiding van Wim Sleurink, rieist vervolgens op zaterdag 14 november af naar Hoogeveen om daar als festivaldeelnemer mee te doen aan het concertconcours. Een drietal nummers zal de komende tijd ingestudeerd worden om uiteindelijk in de fantastische theaterzaal van de Tamboer het publiek en tevens de jury te laten horen waar de fanfare toe in staat is. De zaal biedt plaats aan maar liefst 800 personen, dus je bent van harte uitgenodigd. De fanfare ontvangt na afloop van het optreden een juryrapport waarin de positieve punten en ontwikkelpunten beschreven worden. Het is altijd nuttig om deskundigen van buitenaf kritisch mee te laten denken, zodat het orkest zich blijft ontwikkelen.

Een muzikaal najaar dus, houd www.muziekverenigingpolyhymnia.nl in de gaten voor de exacte tijden en locaties. De vereniging hoopt je te zien bij één van de mooie evenementen en wenst iedereen een muzikaal najaar toe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.