Home / archiefcentraal / poll dalfsen krijgt genoeg voor archeologie

poll dalfsen krijgt genoeg voor archeologie

De poll van afgelopen week ging over de niet verstrekte subsidie aan Dalfsen voor onderzoek naar de archeologische vondsten. De gemeente krijgt geen extra geld, tot onbegrip van burgemeester en wethouders. “We zijn teleurgesteld dat zowel het rijk als provincie geen interesse heeft. Ze zijn eigenlijk: ‘Stop het maar in een doos.’ Dat vind ik raar”, liet burgemeester Noten weten.

De bezoekers van Vechtdalcentraal.nl denken daar anders over. Op de stelling ‘Onbegrijpelijk dat Dalfsen geen extra geld krijgt voor archeologisch onderzoek!’ reageerde 56% met oneens.

Onbegrijpelijk dat Dalfsen geen extra geld krijgt voor archeologisch onderzoek!

Eens: 44%

Oneens: 56%

Treinverkeer

De poll van komende week gaat over de beveiliging van treinverkeer. Met de verijdelde aanslag van afgelopen vrijdag in de Thalys tussen Amsterdam en Parijs werd maar weer eens duidelijk hoe dichtbij het gevaar inmiddels is gekomen. Er werd dan ook geschokt gereageerd in binnen- en buitenland. De roep om meer beveiliging lijkt dan ook steeds groter te worden. Maar is dat te realiseren?

Voorstanders van meer controle en beveiliging zien het als de enige optie om de dreiging enigszins de kop in te drukken. Ook ín de treinen zou een aantal veiligheidsagenten wellicht uitkomst kunnen bieden, zo stelde Stephan Mayer, parlementariër namens de Duitse CDU/CSU-fractie. Tegenstanders van die plannen stellen echter dat de terroristische dreiging ook met meer politie niet uit te sluiten is. Schijnveiligheid zou het gevolg zijn. Daarnaast is het de vraag of er voldoende politiecapaciteit is om ook het treinverkeer beter te beveiligen.

Wij zijn benieuwd wat jij hiervan vindt. Daarom luidt de stelling deze week: ‘Treinverkeer moet extra beveiligd worden!’ Laat jouw stem horen op www.vechtdalcentraal.nl.

Treinverkeer moet extra beveiligd worden!

Eens:

Oneens:

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.