politieman wim dierckx met pensioen

Politieman Wim Dierckx hangt zijn politie-uniform aan de wilgen. Hij gaat gebruik maken van de 18 maandenregeling en kan daardoor stoppen met zijn werk bij de politie, en vervolgens met pensioen. Wim zat bij de afdeling communicatie. Op een druk bezochte afscheidsreceptie in de Trefkoele Plus nam hij donderdagmiddag afscheid.

Wim begon zijn carrière bij de Rijkspolitie in Dalfsen. Velen kennen hem daar ook van en natuurlijk van de volleybal Dalvo. Hij begon als straatagent, was ME’er en zat bij de recherche. Op die manier leerde hij de politieorganisatie van binnenuit kennen. De afdeling communicatie heeft binnen de organisatie als doel informatie te geven die de burger nodig heeft. Behalve om informatie over geweld, ongevallen en inbraken, gaat het om het naar buiten brengen van beleidszaken.

Dierkx werkt het grootste deel van de dag op kantoor. “Ik lees dagrapportages van agenten en maak daar persberichten van.” De berichten gaan onder andere over inbraken en ernstige verkeersongevallen. Via internet en e-mail komt de informatie bij journalisten. Vaak hebben verslaggevers er vragen over. Op TV was Wim als persvoorlichter een regelmatige verschijning, waar hij altijd heel duidelijk en correct over kwam.

Wim ziet er nog fris en jong uit en dan ga je er niet vanuit dat hij al met pensioen gaat. En toch is dat zo. Op de opmerking ”dan heb je weinig geleden in je leven” geeft hij als antwoord: “Ik ben altijd heel relaxt en ontspannen naar mijn werk gegaan en ik maak niet zo gauw druk om iets.”

Donderdag zette Wim een punt gezet zijn huidige carrière. Er komt tijd om andere leuke dingen te doen, zoals fietsen en de vele andere hobby’s en niet te vergeten de volleybal.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.